Elizabete Balčus gūst atzinību «The Great Escape» festivālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Laikā no 18. līdz 20. maijam Anglijas pilsētā Braitonā norisinājās viens no svarigākajiem mūzikas industrijas festivāliem Eiropā «The Great Escape», kurā Latviju šogad pārstāvēja mūziķe Elizabete Balčus. Festivālā Elizabete guva labas atsauksmes no tādu grupu kā Grimes, Alt-J un Maka Demarko (Mac DeMarco) pārstāvjiem, un viņas uzstāšanās tika translēta BBC radio.

Jau pirms festivāla sākuma Elizabete izpelnījās plašu interesi par savu mūziku - žurnāls «London In Stereo» izcēlis Elizabeti Balčus, ierindojot viņu desmit labāko festivāla notikumu sarakstā; Tāpat Elizabete tika nosaukta «The Great Escape» instagram vietnē par dienas mākslinieci, kā arī tika intervēta «1 Brighton FM» radio festivāla speciālizlaidumam, kas prezentēja labāko no festivāla. Elizabetes mūzika tikusi ierindota vairākās Spotify pleilistēs, kas atspoguļoja festivālā notiekošo.

Festivāla ietvaros Elizabetei bija divas uzstāšanās - pirmā notika 19. maijā, piektdienas vakarā uz BBC skatuves Jubilee laukumā. Ievērojami, ka visas uz skatuves notiekošās performances tika translētas BBC radio, kā arī internetā ar medija VEVO starpniecību. Elizabetes uzstāšanās pulcēja kuplu skaitu industrijas pārstāvju.

Lielākais pārsteigums klausītājiem izrādījās dzīvu augļu un dārzeņu spēlēšana, kurus Elizabete ar īpašas mikroshēmas palīdzību spēlē kā sintezatoru.

Otrais Elizabetes koncerts notika 20. maijā pusdienlaikā Marine Room - Harbour hotelī, kas atrodas netālu no Braitonas mola, un arī šis koncerts bija ļoti labi apmeklēts – starp apmeklētājiem bija Apvienotās Karalistes, Kanādas, Nīderlandes, Francijas, Lietuvas, Šveices u.c. valstu pārstāvji, un atzinīgu novērtējumu un ierosinājumu sadarboties netrūka. Ievērojami, ka Elizabete saņēma labas atsauksmes no mūziķes Grimes pārstāvjiem un grupu Alt-J un Mac DeMarco bukingaģentiem, kas ieraudzījuši Elizabetē potenciālu. Saņemti daudzi komplimenti kā par muzikālo, tā performatīvo sniegumu, un starp vairākiem simtiem mūziķu un grupu Elizabete izcēlusies ar savu oriģinālo stilu - saka, ka viņas sniegums bijis labā nozīmē tik dīvains un iedvesmojošs, lai nākotnē par to dzirdētu plašākā pasaulē.

Christopher Spring recenzējis Elizabetes uzstāšanos «Art In Brighton» internetžurnālā:

www.artinbrighton.co.uk

Jau tagad ir skaidrs, ka turpmāka sadarbība tiks veidota arī ar Kanādas elektroniskās mūzikas aģentūru «Tooth Blackner Presents», kā arī rudenī Elizabete dosies Eiropas koncertturnejā. Jāpiemin, ka arī pirms «The Great Escape» Elizabete sniedza nelielu koncertturneju Nīderlandē un Anglijā, uzstājoties Londonā, Birmingemā un South-end-Sea, kuras ietvaros arī tikusi intervēta Kembridžas radio 105.0FM un London Resonance 104.4FM

Elizabetes dalība The Great Escape festivālā notika ar Music Export Latvia, Kultūras ministrijas, LaIPA, LIAA, MOO, Qooqoo un Saz atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu