Identificēts trešais Mančestras uzbrukumā bojāgājušais

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Identificēts trešais Mančestras terorakta upuris – tā ir 15 gadus vecā skolniece Olīvija Kempbela, vēsta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Olīvijas ģimene pēc terorakta skaitījās bezvēsts pazudusi un meitenes ģimene cerēja, ka viņa varētu būt viena no uzbrukumā cietušajiem, kas nogādāti slimnīcā.

Meitenes ģimene sociālajos tīklos bija sākusi kampaņu, cerot ar tās palīdzību atrast Olīviju. Tomēr agrā trešdienas rītā kļuva zināms, ka Olīvija teroraktā gājusi bojā. Par to savā «Facebook» profilā paziņoja viņas māte Šarlote.

Meitene uz koncertu bija devusies kopā ar savu draugu, kurš pēc terorakta nogādāts slimnīcā.

Kā ziņots, pirmdien notikušajā sprādzienā dziedātājas Arianas Grandes koncerta laikā Mančestrā bojā gāja 22 cilvēki, bet vēl vairāk nekā 50 guva ievainojumus.

Pirmais identificētais upuris bija 18 gadus vecā Džordzīna Kalandera, kura īsi pirms Arianas Grandes koncerta sociālajā tīklā «Twitter» bija publicējusi savu sajūsmu par gaidāmo koncertu.

Savukārt kā otro terorakta upuri identificēja astoņus gadus veco Safiju Rusosu, kura uz koncertu bija devusies kopā ar savu māti un māsu.

Uzbrukumu sarīkoja 22 gadus vecais terorists-pašnāvnieks Salmans Abedi.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts». Vēlāk noskaidrojās, ka Abedi bijis saistīts ar teroristu grupējumu «Al Qaeda» un viņš izgājis terorista apmācību ārzemēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu