Mančestras terorakts: bezpajumtnieks vilcis ārā naglas no ievainoto bērnu sejām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāds bezpajumtnieks, kurš atradies Mančestras arēnas tuvumā brīdī, kad tur nogranda sprādziens, palīdzējis vairākiem ievainotajiem bērniem, velkot ārā naglas no to rokām un sejām, vēsta britu medijs «The Independent».

35 gadus vecais Stīvens Džonss sprādziena brīdī gulējis pie Mančestras arēnas. Pēc eksplozijas viņš meties palīdzēt ievainotajiem un redzējis «daudz asiņojošu bērnu, kas raudājuši un klieguši».

«Viņiem bija nepieciešama palīdzība. Es domāju, ka kāds palīdzētu arī man, ja tas būtu nepieciešams.

Mēs vilkām ārā naglas no viņu rokām, arī no kādas mazas meitenes sejas. Kādai sievietei bija ievainojums sānos un mans draugs turēja gaisā viņas kājas. Mēs turējām viņas kājas, jo domājām ka pretējā gadījumā viņa noasiņos,» stāstījis bezpajumtnieks.

«Ja es nebūtu palīdzējis, es ar nevarētu dzīvot ar sajūtu, ka esmu aizgājis projām, atstājot bērnus tādā stāvokli. Tas, ka es esmu bezpajumtnieks, nenozīmē, ka man nav sirds un, ka es neesmu cilvēks,» teicis Džonss.

Iepriekš britu mediji vēstīja arī par kādu citu bezpajumtnieku, kurš steidzies palīgā vairākiem cietušajiem pie Mančetras arēnas. 33 gadus vecais Kriss Pārkers devies palīgā kādai pusaudzei, kurai sprādziena rezultātā bija norautas kājas, bet pēc tam palīdzējis sievietei, kura bija guvusi galvas traumas. Sieviete mirusi uzreiz notikuma vietā.

Šobrīd ir uzsākta ziedojumu kampaņa Pārkeram, kuras ietvaros savākts jau vairāk nekā četri tūkstoši mārciņu.

Jau vēstīts, ka britu varasiestādes uzskata, ka tās ir noskaidrojušas vīrieti, kurš iepriekšējās dienas vakarā uzspridzinājās Mančestrā, noslepkavojot 22 cilvēkus. Varasiestādes paziņojušas, ka uzbrukumu sarīkojis 22 gadus vecais Salmans Abedi.

«Prioritāte ir turpināt izmeklēšanu, vai viņš darbojies viens vai rīkojās kā plašāka tīkla daļa,» pavēstīja Mančestras aglomerācijas policijas galvenais konstebls Ians Hopkinss, atteicoties sniegt sīkāku informāciju.

Vēlētāju reģistrs liecina, ka Abedi dzīvojis mājā Mančestras dienvidos, kur policija otrdien veica reidu un sarīkoja kontrolētu sprādzienu. Viņš dzimis Mančestrā un viņam bijis vecāks brālis, kurš dzimis Londonā, un jaunāks brālis un māsa, kuri dzimuši Mančestrā.

Domājams, ka ģimene bijusi Lībijas izcelsmes. Kā pastāstīja kaimiņi, dažreiz gadā ģimene pie mājas izkārusi Lībijas karogu.

Pirmdienas vakarā Mančestrā, teroristam pašnāvniekam uzspridzinoties amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta noslēgumā, tika nogalināti 22 cilvēki.

Atbildību par teroraktu uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu