Sanda: «Es atkal skriešu un pierādīšu, ka ikvienam tas ir pa spēkam»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Nereti sabiedrībā dzirdam par to, ka «Stipro skrējiens» ir tikai sportistiem, profesionāļiem domāts pasākums. Katru gadu organizatori cenšas šo stereotipu lauzt, arī dalībnieku vidū redz arvien biežāk cilvēkus, kas nebūt neizskatās un nemaz nav tādi, kas ikdienā ļoti aktīvi un regulāri nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm, lai, piemēram, jau pusgadu iepriekš būtu pilnībā nobriedis piedalīties «Betsafe Stipro skrējienā».

Pavisam «Betsafe Stipro skrējiena» rīkotāji saņēmuši aizkustinošu, iedvesmojošu vēstuli no dalībnieces vārdā Sanda. Lielisks pierādījums tam, ka piedalīties šajā skrējienā var IKVIENS, izvēloties savām spējām atbilstošāko distanci, lai justu gandarījumus pēc tam.

«Mēs katrs noteikti reizi dzīvē esam redzējuši kādu filmu, kuras galvenais varonis dienas laikā kļūst zināms, ja ne visā valstī, tad vismaz pilsētā. Reālajā dzīvē tas izklausās pilnīgi neticami, tomēr pirms pāris dienām tā arī ar mani notika. Protams, ne tik neticami kā to rāda televīzijā, bet tomēr.

Nekad, līdz pat šim brīdim, nebiju iedomājusies, ka kļūšu par vienu no pasākuma reklāmas seju, pašai to nezinot.

Ikdienā strādāju valsts iestādē, esmu mamma uz pilnu slodzi. Lai dzīvi padaru krāsaināku, ik pa pa laikam apmeklēju dažādus pasākumus – muzikālus, izklaidējošus un sportiskus. Aizvadītajā gadā izaicināju sevi un savus kolēģus piedalīties «Stipro skrējienā». Jāteic, ka nekad neesmu bijusi liela sportiste, tomēr aktīvs dzīvesveids vienmēr ir mani vilinājis.

Taču šogad, kādu dienu aizejot uz darbu, saņemu no kolēģiem negaidītus apsveikumus. Kādēļ? Izrādās esmu nokļuvusi uz «Betsafe Stipro skrējiena» lielformāta plakāta, kas izvietots pa visu Rīgu. Liels gods būt asociētai ar kaut ko tik spēcīgu, patriotisku un enerģisku. Šis izturības skrējiens nav pasākums, kurā kādam jāpierāda sava varēšana vai spēks. Tā ir cīņa tikai pašam ar sevi. Vieta, kur pārbaudīt spēju sadarboties un paļauties uz cilvēkiem, kuru, iespējams, savā dzīvē redzi pirmo reizi. Skrējienā iegūtās un piedzīvotās emocijas ir neaprakstāmas. Nekad iepriekš nebiju sajutusi tik lielu vienotības un kopības sajūtu, lepnumu par sevi un saviem tautiešiem.

Šogad «Betsafe Stipro skrējienā» nebiju plānojusi piedalīties, tomēr pēc šī pagodinājuma to vienkārši nevaru nedarīt. Esmu šīs skrējiena «vēstnese», tāpēc tas pat varētu teikt ir mans pienākums. Es skriešu skrējienā un parādīšu ikvienam, ka katram tas ir pa spēkam. Arī TEV! Nevajag savā prātā novilkt «nevarēšanas» robežu, pirms neesi to pamēģinājis. Tas viss ir tikai galvā. Mēs varam vairāk, nekā domājam! Par stipriem cilvēkiem! «

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu