Jaunās Mazda CX-5 prezentācija jau rīt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mazda

Ženēvas automobiļu iztādē šā gada martā Mazda prezentēja jauno, otrās paaudzes CX-5. Kopš tā brīža ir pagājuši nedaudz vairāk nekā divi mēneši un nu auto ir ieradies Latvijā, lai jau rīt, 24.maijā tiešsaistē tiktu prezentēts visai automīļu sabiedrībai.

Jaunā Mazda CX-5 ir viscaur uzlabota, taču modeļa būtība un ražotāja filosofija, kas caurstrāvo šo modeli, nav mainījusies. Automobilis ir radīts, dizaineriem turoties pie Car as Art principa. Citiem vārdiem sakot, izstrādājot jauno krosoveru,

dizaineri vēlējās radīt mākslu ar tīrām, skaidrām linijām un atmest visu nesvarīgo,

lai CX-5 būtu viegli uztverams auto. Auto, kurš sniegtu brauktprieku un atbilstu zīmola moto Jinba Ittai, kas kopš senotnes simbolizē harmoniju starp jātnieku un zirgu, bet šajā gadījumā atspoguļo emocionālo saikni, kādu starp mašīnu un tās vadītāju vēlas radīt Mazda.

Piedevām šī tieksme radīt vienkāršas formas attiecas ne tikai uz mašīnas ārējo dizainu. Mazda unikālā KODO jeb Kustības dvēsele (Soul of Motion) dizaina valoda mājo arī CX-5. Tāpat kā eksterjerā arī šeit dominē vienkāršas, pārskatāmas formas un intuitīvi lietojamas vadības ierīces. Jo tikai tāds vadītājs, kura uzmanību nenovērš liekas dekorācijas, var pilnībā izbaudīt braucienu, kas ir Mazda inženieru, dizaineru un citu speciālistu galvenais mērķis. Pie tam tīras virsmas un ērti pārskatāmas formas ir augstvērtīga interjera pamatā un

spēj radīt sajūtas kā premium segmenta automašīnas salonā.

Kā tas izpaužas, ikviens interesents varēs pārbaudīt pats, jo jaunā CX-5 lietošanai būs pieejama jau no 25.maija. Lai pieteiktos testa braucienam ar kompaktā krosovera otro paaudzi, atliek vien apmeklēt interneta vietni www.mazda.lv/drive, ievadīt personīgos datus un gaidīt pirmo tikšanos ar jauno auto.

Foto: Mazda
Jaunās Mazda CX-5 Latvijas pirmizrāde notiks virtuālajā vidē 24.maijā plkst.15, un to būs iespējams vērot interneta portālā TVNET.

Starp citu, speciāli šim prezentācijas pasākumam pasaulē pazīstamais viena vilciena portretu mākslinieks Salventius ir radījis pāris unikālus mākslas darbus. Mākslinieks parasti nepiekrīt komerciāliem projektiem, taču, iepazīstot Mazda dizaina tapšanas filosofiju, Salventius ir radījis pilnīgi unikālus portretus, kurus arī būs iepēja redzēt jaunās CX-5 prezentācijas laikā.

Foto: Mazda
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu