Deputātam Guntim Kalniņam par neattaisnotu Saeimas sēdes kavējumu no algas atvilks 20%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas deputātam Guntim Kalniņam (ZZS) par neattaisnotu Saeimas sēdes kavējumu no algas atvilks 20%, šodien lēma parlamenta Prezidijs.

(Papildināta 4.rindkopa.)

Likums nosaka, ka neattaisnota Saeimas sēdes kavējuma gadījumā deputātam no mēnešalgas atvelk 20%.

Pats Kalniņš vērsās Prezidijā ar aicinājumu atvilkt no viņa algas 20%, ņemot vērā neattaisnotu kavējumu, aģentūrai LETA apstiprināja Saeimas sekretāra biedrs Gunārs Kūtris (NSL). Prezidijs šodien atbalstīja šo iesniegumu.

Deputāts aģentūrai LETA skaidroja, ka Saeimas sēdē nav ieradies automašīnas tehnisku problēmu dēļ. Viņš skaidroja, ka šo gadījumu nevar vērtēt kā attaisnotu kavējumu, ņemot vērā nosacījumus «strikti reglamentētajā» sēžu attaisnošanas kārtībā. Kalniņš šo gadījumu saista ar informācijas apmaiņas problēmām, piebilstot, ka viņam pašam vajadzēja agrāk informēt parlamentu, ka nevarēs pagūt apmeklēt sēdi.

Kā ziņots, Kalniņš iepriekš bija iesniedzis lūgumu attaisnot viņa atrašanos ārpus Latvijas. Viņš šo gadījumu iesniegumā bija atzīmējis, kā ārkārtas situāciju, kurā bija nepieciešama viņa klātbūtne. Prezidijs tad lēma jautājumu par deputāta kavējumu izslēgt no darba kārtības līdz sīkāku paskaidrojumu saņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu