Pasaules čempions Ožjē jau piekto reizi uzvar WRC posmā Portugālē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Iepriekšējo četru sezonu čempions Sebastjans Ožjē svētdien jau piekto reizi uzvarēja pasaules autorallija čempionāta (WRC) sacensībās Portugālē, kur norisinājās šīs sezonas sestais posms.

«M-Sport Ford» komandas braucējs Ožjē par Portugāles rallija līderi kļuva sestdien, bet noslēdzošajā dienā viņam vadību droši izdevās nosargāt. Summā francūzis par 15,6 sekundēm apsteidza «Hyundai» braucēju Tjeriju Nevilu no Beļģijas, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās cits šīs komandas braucējs Danijs Sordo no Spānijas.

Iepriekš Ožjē Portugāles rallijā bija uzvarējis arī 2010., 2011., 2013. un 2014.gadā. Pirms tam piecas reizes šajās sacensībās bija triumfējis vien soms Marku Alens.

«Protams, izcīnīt uzvaras ir lieliska sajūta. Ir brīnišķīgi atkal kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena,» pēc uzvaras izteicās Ožjē, kurš svētdien guva savu 40.uzvaru WRC karjerā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Ožjē tagad ir 128 punkti, kamēr otrajā vietā ar 106 punktiem seko Nevils. Trešais tikmēr ar 88 punktiem ir soms Jari Mati Latvala («Toyota»), kurš Portugālē bija tikai devītais.

Foto: EPA/Scanpix

Tikmēr Ožjē komandas biedrs Ots Tenaks no Igaunijas pēc sestdien piedzīvotās avārijas, kas viņam maksāja Portugāles rallija līdera godu, ar 83 punktiem kopvērtējumā ir ceturtais.

Igaunis pēc sestdienas neveiksmēm noslēgumā Portugālē spēja finišēt uzreiz aiz labāko trijnieka.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva Ožjē, kurš pārstāvēja «Volkswagen» komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz «M-Sport Ford» komandu.

Šosezon pasaules čempionātā ir plānoti 13 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu