«Dzīvību vai nāvi» – romāns ar pārsteigumiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Dzīvību vai nāvi» ir brīnišķīgs spriedzes un kriminālromāns. Tā galvenais varonis Odijs ir tēls, kādu detektīvliteratūrā sen nav gadījies sastapt, - varonis ar noslēpumu, neparasta personība, pret kuru jau no paša sākuma rodas nevilšas simpātijas, informē Apgāds Zvaigzne ABC.

Spraigs, aizraujošs, pārsteidzošs un neticami lielisks ir austrāliešu rakstnieka Maikla Robotama romāns «Dzīvību vai nāvi». Tas sākas ar bēgšanu no cietuma. Izbēgušais ir kāds Odijs Palmers, vīrs, kurš desmit gadus nosēdējis stingra režīma cietumā par gadsimta skaļāko laupīšanu: toreiz tika nolaupīti 10 miljoni dolāru neiezīmētās banknotēs. Viņš ir vienīgais izdzīvojušais un vienīgais, kurš zina, kur varētu būt palikusi nauda. Visus desmit gadus ikviens cietuma darbinieks un iemītnieks ir pūlējies no Odija uzzināt, kur meklējami izgaisušie miljoni. Viņu ir centušies pierunāt, dūruši, situši, indējuši un pat aizdedzinājuši. Šķiet, līdz pat pēdējai dienai neviens nav uzzinājis pilnīgi neko. Un dienu pirms sava termiņa beigām Odijs aizbēg...

Foto: publicitātes

Tā sākas Odija stāsts – pazuduši miljoni, slepkavīgi draugi, raiba pagātne un miglā tīta nākotne. Šis ir vienlaikus kriminālromāns, aizkustinošs vēstījums par mīlestību un neizskaistināts stāsts par cilvēka dabas nemainīgo daudzveidību: mūsu vidū ir gan neiedomājami nelieši un briesmoņi bez mazākajiem sirdsapziņas aizmetņiem, gan svārstīgie un melīgie, gan (gaužām reti, bet ir!) tie, kurus ikvienam gribētos iegūt par saviem draugiem. Tie sirsnīgie un foršie. Tomēr ir daudz svarīgāki jautājumi par cilvēka dabu – kur atrodami miljoni? Kāpēc Odijs aizbēga tikai vienu dienu pirms brīvlaišanas? Kāpēc viņam pa pēdām dzenas tik daudzi?

«Kā viens cilvēks var būt reizē tāds neveiksminieks un tāds veiksminieks?» Odijam jautā FIB īpašā aģente Fērnesa. Un viņš atbild: «Laikam es vienā un tajā pašā dienā sasitu spoguli un atradu pakavu.»

Slavenais trilleru meistars Stīvens Kings raksta: ««Dzīvību vai nāvi» ir nervus kutinošs trilleris, tomēr tam piemīt arī sirsnība un dvēseliskums, kas parasti tik reti sastopami kriminālromānos. Es nevarēju pārstāt lasīt un vienlaikus negribēju, lai Odija stāstam pienāk gals. Maikls Robotams neapšaubāmi ir lietpratējs!»

Pieejama arī e-grāmata.

www.zvaigzne.lv

No angļu valodas tulkojusi Aija Čerņavska.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu