Stopiņu NHK handbolistes dramatiskā cīņā nosargā Latvijas čempioņu titulu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stopiņu NHK komanda svētdien nosargāja pērn iegūto Latvijas sieviešu handbola virslīgas čempiones titulu.

Stopiņu komanda svētdien finālsērijas izšķirošajā - trešajā - spēlē savā laukumā ar 25:24 (11:8) pieveica Dobeles REIR, sērijā līdz divām uzvarām triumfējot ar 2-1.

Uzvarētājām septiņus vārtus iemeta Lana Nikolajeva, kamēr sešus vārtus pievienoja Ivita Asare. Tikmēr Dobeles vienībai ar deviņiem vārtiem atzīmējās Laura Ņeverovska. Latvijas labākā handboliste šosezon trīs mēnešus izlaida grūtniecības dēļ, tomēr uz izslēgšanas turnīru spēja atgriezties laukumā.

Lai arī Dobeles vienība ar spēles sākumu spēja iekrāt pāris vārtu pārsvaru, pirmā puslaika vidū NHK vienība pārņēma iniciatīvu, kas pirmo puslaiku ļāva noslēgt ar trīs vārtu pārsvaru - 11:8. Otrā puslaika sākumā mājinieču pārsvars pieauga arī līdz pieciem vārtiem, bet Dobeles REIR nepadevās, Ņeverovskai 13 minūtes līdz pamatlaika beigām panākot izlīdzinājumu 18:18.

Iniciatīva bija pārgājusi dobelnieču pusē, kuras iemeta vēl divus vārtus un panāca nelielu pārsvaru, ko turpmākajās minūtēs izdevās arī noturēt. Tiesa, pēc diviem Asares vārtiem pēc kārtas Stopiņu vienība atjaunoja līdzsvaru (24:24), turklāt divas minūtes pirms beigām Nikolajeva vadībā izvirzīja jau pagājušās sezonas čempiones.

Pusotru minūti līdz pamatlaika beigām Ņeverovska neiemeta ļoti svarīgu soda metienu, bet noslēgumā NHK handbolistes nosargāja dramatisku uzvaru.

Tiesa, Dobeles vienība tik un tā šosezon sasniegusi savu labāko rezultātu vēsturē, jo labāko divniekā tā iepriekš vēl ne reizi nebija bijusi.

LETA jau vēstīja, ka pirmās divas finālsērijas spēles noslēdzās pēcspēles metienu sērijās, abām komandām uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm.

Pusfinālā Dobeles komanda sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspēja pērnās sezonas vicečempioni Ludzas «Latgols», bet Stopiņu komanda ar tādu pašu rezultātu uzvarēja Salaspils Sporta skolas handbolistes.

Tikmēr bronzas sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1 un arī šeit trešais mačs tiek aizvadīts svētdien.

Iepriekšējā sezonā Stopiņu NHK vienība Latvijas čempionāta finālsērijā ar 2-1 pieveica Ludzas «Latgols» handbolistes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu