MTB riteņbraucējs Blūms izcīna otro vietu PK posma krosā U-23 grupā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mārtiņš Blūms sestdien izcīnīja otro vietu Pasaules kausa posma MTB olimpiskajā krosā (XCO) U-23 vecuma grupas sacensībās, kas Latvijas kalnu riteņbraukšanas vēsturē ir nebijis panākums šāda līmeņa sacensībās. Pērn šajā vecuma grupā Arnis Pētersons izcīnīja ceturto vietu vienā no Pasaules kausa posmiem, bet pasaules čempionātā viņš bija piektais.

Čehijā notikušajā posmā uzvaru izcīnīja norvēģis Peters Fāgerhaugs, kuram Blūms finišā zaudēja 35 sekundes.

Blūms trasē pavadīja vienu stundu 17 minūtes un 14 sekundes, bet trešās vietas ieguvējs Sebastians Karstensens no Dānijas viņam zaudēja piecas sekundes.

U-23 grupā vīriem bija jāveic ievadaplis un pieci pamatapļi, kuru garums bija 4,1 kilometrs. Pēc ievadapļa cēsnieks bija izvirzījies augstajā otrajā vietā, pie tam līderis bija priekšā vien nepilnu sekundi. Blūms kopā ar vēl diviem riteņbraucējiem bija sacensību vadībā arī nākamajos divos apļos, bet trešajā aplī no līderu grupas atrāvās norvēģis Fāgerhaugs, kamēr latvietis trīs vīru grupiņas sastāvā sekoja pēc 26 sekundēm.

Ceturtajā aplī no latvieša un Karstensena sāka atpalikt itālis Džoli Bertolīni, bet piektajā aplī Blūms veica lielisku izrāvienu un pietuvojās Fāgerhaugam. Blūms uzrādīja dienas ātrāko apļa laiku starp visiem dalībniekiem. Cēsnieks finiša līniju šķērsoja augstajā otrajā vietā, kas ir ne tikai viņa karjeras līdz šim lielākais sasniegums, bet arī Latvijas lielākais panākums kalnu riteņbraukšanas vēsturē.

Sacensībās piedalījās 152 riteņbraucēji.

Blūms pagājušajā sezonā Pasaules kausa pēdējā posmā U-23 grupā izcīnīja devīto vietu, savukārt planētas meistarsacīkstēs viņš ieguva 13.pozīciju.

Svētdien savas pirmās sacensības vīru elitē aizvadīs Pētersons.

Sestdien debija Pasaules kausā bija paredzēta Katrīnai Jaunsalvietei, kura nopietni MTB krosam pievērsusies vien pēc aizvadītās sezonas, taču viņa traumas dēļ sacensībās nepiedalīsies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu