Pārdaugavas svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

20. maijā Arkādijas parkā un tā apkārtnē notiks Pārdaugavas svētki, kuros ar devīzi «Es radu Pārdaugavu» ikviens aicināts uz radošām darbnīcām, izstādēm, koncertiem, sportiskām aktivitātēm, atrakcijām, tirdziņu, kafejnīcām, zaļumballi un kopābūšanu zaļajā Pārdaugavā.

20. maijā plkst. 12.00 svētki tiks atklāti uz skatuves Arkādijas parka virsotnē, kur visu dienu notiks koncerti ar Pārdaugavas labāko radošo bērnu un jauniešu kolektīvu piedalīšanos. Plkst. 15.00 uz skatuves kāps īpašie viesi - Miltiņu ģimene ar koncertu «Izeju es Pārdaugavas ielās». Programmā Imanta Kalniņa, Arņa Miltiņa u.c. latviešu komponistu dziesmas izpildīs Arnis Miltiņš, Jānis Miltiņš, Ieva Miltiņa (Sutugova) u.c. No plkst. 19.00 īsta zaļumballe kopā ar grupu «Dakota» un «Lauku muzikantiem», kuru pirms tam plkst. 18.00 iesildīs zumbas maratons kopā ar «Zumba team Latvija» trenerēm.

Arkādijas parkā visas dienas garumā būs iespēja piedalīties daudzveidīgās radošās darbnīcās, spēlēs un atrakcijās, būs apskatāmas izstādes, notiks plenērs, izjādes, fotorallijs, motokluba «Pārdaugava» motociklu parāde, darbosies uzziņas punkti par izglītību, veselību un brīvā laika nodarbēm, tirdziņš un brīvdabas kafejnīcas. Izzinošas aktivitātes ģimenēm par iespējām dažādi palīdzēt līdzcilvēkiem piedāvās Latvijas Samariešu apvienība, savukārt biedrība «Latvijas zaļā josta» - par dabas resursu taupīšanu un atkritumu šķirošanu.

Īpašu vietu Arkādijas parka idillē pie Mārupītes krasta atradīs muzikālā telpa «Dziesminieki Pārdaugavai», kurā 14.00 - 16.00 uzstāsies Silvija Silava, Anta Eņģele, Vilnis Punka, Āris un Saulceris Ziemeļi, kā arī Inta Pauļuka ar citiem Austrasbērniem. Koncertprogrammu vadīs radio žurnālists un rakstnieks Dzintars Tilaks.

Īpaši svētkiem tiek veidota izstāde «Viņi rada Pārdaugavu», kurā varēs iepazīt iedzīvotāju iesūtītos stāstus par dažādiem pārdaugaviešiem, kuri ar mazākiem un lielākiem darbiem veido Pārdaugavas dzīvi un īpašo noskaņu. Ikviens aicināts vēl līdz 12. maija plkst. 24.00 piedalīties akcijā un dalīties stāstā par savu radu, draugu, kaimiņu, pārdevēju, skolēnu, skolotāju, uzņēmēju, sētnieku, frizieru vai jebkura cita cilvēka pašiniciatīvu un rīcību svētku mājaslapā pardaugavassvetki.lv.

Pārdaugavas svētki ir svētki arī aktīva dzīvesveida un sporta cienītājiem. Jau tradicionāli Māras dīķī notiks Starptautiskās kuģu modeļu sacensības «Pārdaugavas kauss 2016». Uzvaras parkā - Pārdaugavas kauss pludmales volejbolā, Latvijas virves vilkšanas čempionāta 1. kārta, nūjošana un kartingi. Arkādijas parkā apmeklētājus izkustinās Rīgas volejbola skola un Latvijas Tekvon-do federācija.

Ar aicinājumu «Radi Māras ezeru!» īslaicīgās kafejnīcas, Pārdaugavas topošo un profesionālo mūziķu koncertus, dizaina un citas radošas darbnīcas Māras ezera krastā piedāvās Pārdaugavas radošais centrs un Arkolat virtuves studija. Notiks arī aktivitātes pavisam mazajiem - balansa ritenīšu vienības brauciens, Pārdaugavas ielu zīmējuma radīšana u.c.

Īpaša programma gaidāma arī Ojāra Vācieša muzejā un tā dārzā, kur dienas garumā notiks teātra izrādes, bērnu un ģimeņu svētki «Astoņi kustoņi», dejas un rotaļas ar Ilgu Reiznieci, koncerti un radošas darbnīcas, un 23.15 nakts koncerts muzeja dārzā, kurā uzstāsies Jānis Lūsēns un Zigfrīds Muktupāvels.

Pārdaugavas svētku noslēgumā 22.50 notiks uguņošana virs Māras ezera.

Pārdaugavas svētkus rīko Pārdaugavas izpilddirekcija ciešā sadarbībā ar Pārdaugavas izglītības, kultūras, sporta iestādēm un organizācijām, dažādiem uzņēmējiem un radošiem pārdaugaviešiem.

Svētki notiek pateicoties Rīgas domes atbalstam un Pārdaugavas uzņēmējiem - Latvijas Finieris, Valdo, Gemoss, Hanzas maiznīca, Lenta, MFD Veselības centrs, Arkolat u.c. Akciju «Viņi rada Pārdaugavu» atbalsta «Labo logu aģentūra».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu