Uzbrukumā aviobāzei Lībijas dienvidos nogalināts vismaz 141 cilvēks

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lībijas dienvidos ir noticis uzbrukums aviācijas bāzei, kurā nogalināts vismaz 141 cilvēks, kas lielākoties bija feldmaršalam Halīfam Haftaram lojāli karavīri, piektdien paziņoja Haftara spēku preses sekretārs.

Uzbrukumu Brakalšati aviobāzei, kuru izmanto Haftara pašpasludinātā Lībijas Nacionālā armija (LNA), ceturtdien sarīkoja kaujinieku grupējums «Trešais spēks», kas ir lojāls ANO atbalstītajai Nacionālās vienotības valdībai Tripolē.

Starp uzbrukuma upuriem ir civiliedzīvotāji, kas strādāja šajā bāzē vai atradās tās tuvumā, piektdienas vakarā paziņoja LNA preses sekretārs Ahmeds al Mesmari.

«Karavīri atgriezās no militāras parādes. Viņi nebija bruņoti. Lielākā daļa no viņiem tika noslepkavoti,» sacīja Mesmari.

Nacionālās vienotības valdība piektdienas vakarā paziņoja, ka ir izveidota komisija šī uzbrukuma izmeklēšanai. Valdība ir nolēmusi atstādināt aizsardzības ministru Mahdi al Bargati un «Trešā spēka» vadītāju, līdz tiks noskaidroti atbildīgie par šo uzbrukumu.

Nacionālās vienotības valdība un aizsardzības ministrs pirms tam nosodīja šo uzbrukumu un paziņoja, ka nav devuši pavēli šādai darbībai.

Nacionālās vienotības valdība un ar to konkurējoša administrācija Lībijas austrumos cīnās par ietekmi Lībijā, kur valda haoss pēc diktatora Muammara Kadafi gāšanas 2011.gadā.

LNA neatzīst Nacionālās vienotības valdības varu un atbalsta ar to konkurējošo administrāciju, kas bāzēta valsts austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu