Iepazīsti Latvijas pārstāvi konkursā «Mrs Top of The World 2017» fitnesa modeli Anitu Pužuli

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

25.-28. maijā Latvijā norisināsies starptautiskais skaistuma konkurss «Mrs Top of The World», kurā par skaistākās, gudrākās, iznesīgākās dāmas titulu sacentīsies skaistules no visas pasaules. Latviju šajā prestižajā konkursā pārstāvēs fitnesa trenere, fitnesa modele, skaistumkonkursu laureāte Anita Pužule. Iepazīsties ar Anitu, tās personību, uzskatiem un uzzini, kā noris gatavošanās «Mrs Top of The World». Dzīvesstila portāls «Sejas» ikvienu konkursa dienu būs kopā ar dalībniecēm un atspoguļos konkursa gaitu!

Kā izlēmi pieteikties skaistuma konkursam? Kādas ir tavas cerības saistībā ar konkursu?

Esmu pamanījusi, ka šādas iespējas pašas atnāk pie manis! Un, tā kā jauni iespaidi un pieredze, interesantas iepazīšanās, viss, kas ir ārpus ikdienas rāmjiem, mani ļoti aizrauj un patīk, nedomājot teicu jā «Mrs Top of The World» konkursam. Skaistumkonkursos interesanti ir tas, ka ikviena dalībniece reprezentē savu valsti un pēc viena cilvēka gribot negribot mēs veidojam priekšstatu par visiem. Tādēļ man ļoti gribētos, lai pēc šā konkursa visām dalībniecēm paliktu vislabākās un siltākās atmiņas par Latviju un gribētos šeit atgriezties vēl.

Ka noris gatavošanās, cik būtiski ir uzvarēt?

Konkursa organizatori ir sarūpējuši interesantu un piesātinātu programmu, katru dienu mūs gaida arvien jauni notikumi, fotosesijas, ekskursijas, tikšanās. Rūpīgi jāizplāno, ko katru dienu vilkt mugurā, kā izskatīties, jāsarūpē viss konkursam nepieciešamais. Bet svarīgākā gatavošanās ir emocionālā, sekoju līdzi, lai būtu atpūtusies, izgulējusies un pozitīvi noskaņota.

Kā tu domā, kāds ir tavs pluss, salīdzinot ar citām dalībniecēm?

Šis ir ļoti grūti atbildams jautājums, jo katra dalībniece ir labākā no labākajām. Protams, ikvienai ir savi mīnusiņi, bet nekad nevar zināt, vai tieši tas nebūs tas īpašais knifiņš, kas palīdzēs iegūt plusiņu žūrijas acīs. Par sevi varu teikt: esmu diplomātiska persona, ļoti patstāvīga un emocionāli noturīga, ceru, ka šīs īpašības noderēs! Ļoti ceru arī uz mājinieku tuvuma pozitīvo sajūtu.

Pastāsti par savu skaistuma konkursu pieredzi?

Mans pirmais skaistumkonkurss bija «Mrs Universe 2014», kas norisinājās Malaizijā, braucu turp nobijusies kā mazs trusītis un bez mazākās nojautas, kas nu būs. Ar lielu lepnumu nesu Latvijas vārdu uz starptautiska konkursa skatuves, ieguvu Pasaules Estētiskākās sievietes titulu, atbraucu ar lielu gandarījuma sajūtu, burvīgām atmiņām un ieguvusi draugus visā pasaulē.

2015. gadā man bija liels gods pārstāvēt Latviju prestižajā «Mrs Globe» konkursā, kura laikā sastapos ar patiesi brīnišķīgām un spēcīgām sievietēm, citu valstu skaistuma karalienēm. Iekļuvu konkursa Top 30 un saņēmu Gada Mentora titulu. Jāsaka, šis konkurss arī atstāja nedzēšamus iespaidus.

Vai šādi konkursi bija tavs bērnības sapnis?

Nebūt ne. Atceros, ka bērnībā reizēm skatījāmies «Miss Latvija» konkursus un man nekad nelikās, ka es varētu. Ka esmu gana skaista, laba, piemērota... Vienmēr esmu bijusi ļoti kritiska pret sevi, neesmu lutināta vai dzīvē kaut ko saņēmusi «par skaistām acīm vien», arvien ir nācies pierādīt, ka esmu gana laba, lai mani attiecīgi novērtētu. Ikvienu dzīves pārbaudījumu, arī sacensības un konkursus esmu uztvērusi kā iespēju pilnveidot sevi un iespēju augt kā personībai.

Tev nešķiet, ka mūsdienās cilvēki pārāk aizraujas ar ārējā veidola spodrināšanu un aizmirst iekšējās vērtības? Šādos konkursos jau arī meklē skaistāko sievieti, ne sievieti ar skaistāko dvēseli...

Tas nav tik viennozīmīgi. Nenoliegšu, ka skaistuma un jaunības kults pastāv un ārkārtīgi liela uzmanība tiek pievērsta ārējam veidolam. Bet šobrīd skaistums bieži vien ir tik mākslīgs, ka rodas šaubas par veselo saprātu. Man patīk līdzsvars un estētika, apbrīnoju sievietes, kuras dabas doto māk kopt un izcelt ļoti neuzkrītoši un gaumīgi. Un visskaistākās sievietes vienmēr būs tās, kuru ārējais skaistums harmonē ar tikpat skaistu un bagātu iekšējo pasauli.

Kas tavuprāt ir skaistums?

Ja man prasītu definēt, varētu teikt, ka skaistums ir smalka ārējās pievilcības un pozitīvo rakstura īpašību kombinācija. Skaista čaula ir nekas, ja cilvēkā mājo ļaunas domas, nepateicība vai skaudība. Patiesi ir vārdi, ka laimīgas sievietes ir visskaistākās, mīlestībā mirdzošas acis, sirsnīgs smaids, mīļums ... lūk, tas ir patiess skaistums.

Kā tu domā, skaistums dzīvē palīdz vai tieši otrādi - traucē?

Protams, palīdz! Pirmais iespaids par jebkuru personu mums veidojas tieši no vizuālā iespaida. Skaistums ir liels spēks un, ja to māk pareizi izmantot, var paveikt tiešām daudz un brīnišķīgas lietas!

Tu piedalies arī fitnesa konkursos; kā tie atšķiras no šādiem skaistuma konkursiem? Abos ir uznācieni peldkostīmos, ir vakarkleitas, skaisti cilvēki…

Šeit varu vilkt vairākas paralēles. Fitnesa sacensībās sievietēm būtisks ir ne vien muskuļu tonuss un auguma proporcijas, bet arī ārējais skaistums, matu sakārtojums, meikaps, veids, kā sevi pasniegt, tiesneši vērtē arī izvēlētos tērpus. Tāpat meitenes gatavojas, pucējas, pārdzīvo, aizkulisēs raud. Godīgi teikšu, šie konkursi ir kā lakmusa papīrs, kas ļoti precīzi parāda, kāds tu patiesībā esi, jo brīdī, kad visas emocijas ir sakāpinātas un nervi saspringti, tu vairs nespēj slēpties aiz ierastās maskas.

Sieviete un muskuļi - vai tas ir sievišķīgi, kā nepārkāpt to robežu, kur beidzas sievišķīgums...

Sievišķību laikam gan pēc muskuļu apjoma nemērītu. Tā ir vairāk iekšēja sajūta un sevis kā sievietes apzināšanās. Ļoti nozīmīga ir katras meitenes sapratne par to, kas ir skaisti un sievišķīgi. Arī spēcīgs, atlētisks augums ir ļoti skaists, nav jau it nevienas universālas mērvienības. Man šķiet, ka sakopts, trenēts cilvēks vienmēr būs vizuāli patīkams. Smalkā robeža, cik daudz ir par daudz, ir katra paša ziņā.

Lielākie stereotipi, ko esi dzirdējusi par fitnesu un sievietēm?

To ir tik daudz, ka mani vairs nekas nepārsteidz. Bet joprojām brīnos, ka sievietes uzskata, ka spēka treniņi viņas padarīs par masīvām kultūristēm. Nodarbojos ar bodibildingu nu jau piecus gadus, vēl arvien nekas tāds nav noticis.

Tava darba diena paiet trenažieru zālē kā fitnesa trenerei, vēl papildus pati trenējies, vai reizēm nenokaras rokas, ieraugot uz ielas korpulentus cilvēkus, kuri nerūpējas par veselību?

Mēģinu būt ļoti toleranta un uzskatu, ka katrs pats izvēlas dzīvesveidu. Ar lielāko prieku palīdzu ikvienam, kas pie manis vēršas treniņu un uztura jautājumos. Bet pati klāt neiešu un ar pirkstu nebakstīšu. Protams, ir žēl. Vissāpīgāk ir redzēt vecākus, kuri saviem bērniem neparāda un neiemāca, ka veselīgs un aktīvs dzīvesveids - tas ir forši un patīkami.

Vai tu ievēro diētas?

Ikdienā ēdu saprātīgi un ar mēru, neesmu junk food piekritēja. Man patīk svaigas, nesarežģītas lietas. Ēdienu izbaudu! Tuvojoties sacensību sezonai, režīms kļūst stingrāks, skaitu uzturvielas un kalorijas, bet starpsezonā labprāt ēdu ārpus mājas, atļaujos arī kaut ko, kas ļoti kārojas.

Raksturo sevi piecos vārdos!

Sevi raksturot vienmēr ir tik grūti! Mana ģimene un draugi viennozīmīgi teiktu, ka esmu ļoti mērķtiecīga, godīga un atklāta. Arī drosmīga, lai gan pašai reizēm liekas, ka aiz lielās drosmes un spēka slēpjas maza, nobijusies meitene. Nenoliegšu, ka esmu arī diezgan izvēlīga, to varu attiecināt uz cilvēkiem, ļoti vērtēju, cik tuvu katru pielaist, un patiesi tuvi draugi man vienmēr būs daži un ļoti, ļoti īpaši, tāpat esmu izvēlīga ikdienā, man ir svarīga kvalitāte visā, ko es daru, ēdu, kur dodos, kā pavadu savu brīvo laiku.

Trakākā lieta, ko jebkad esi darījusi?

Ak, trakākās lietas noteikti ir darītas puišu un mīlestības dēļ, esmu vakarā pa logu lēkusi ārā, lai tiktu uz randiņu, kad vecāki neļauj. Esmu devusies uz citu pasaules malu, lai satiktu vīrieti, kurā esmu iemīlējusies līdz ausīm... bet vai tad Blaumanis jau neteica, ka žogam, ko prāts uzceļ, jūtas viegli kāpj pāri, visas trakās lietas ir darītas emociju iespaidā.

Kāds ir tavs dzīves moto?

Tas, ko tu dari un domā, šodien veido to, tevi padara par to, kas būsi rīt. Uzskatu, ka mūsu mērķtiecīga rīcība vienmēr noved pie attiecīga rezultāta, katrs pats ir atbildīgs par savām izvēlēm un savu likteni. Cilvēki, kas atsaucas uz neveiksmīgiem apstākļiem, nelaimēm, noveļ vainu uz citiem, ir vienkārši bailīgi. Esmu sapratusi, cik liela nozīme ir mūsu domu spēkam un apziņas un zemapziņas darbībai. Ikviens spēj sasniegt to, kam viņš tic un ko spēj iztēloties, šim potenciālam vienkārši nepastāv robežas! Ir vienkārši jāatmet bailes un jāsāk rīkoties, pārdroši sapņi rokrokā ar darbības plānu vienmēr īstenosies.

Kas ir tavi dzīves varoņi?

Ir vairāki cilvēki, kurus es ļoti apbrīnoju un no kuriem mācos un saprotu, ka vēlētos tiem līdzināties. Tie ir cilvēki, kuri spējuši pārvarēt dzīves grūtības, kuri, neskatoties uz likteņa sitieniem ir spējuši gaišu un pozitīvu dzīves redzējumu, kuri nesavtīgi palīdz citiem, pat ja pašiem neiet spoži. Bet visvairāk apbrīnoju savus vecākus, par nedziestošu mīlestību vairāku gadu desmitu garumā, par prasmi izaudzināt mūs, savas meitas, par brīnišķīgām sievietēm, par viņu bezierunu mīlestību un atbalstu jebkurā trakākajā manā iecerē. Lūk, tie ir cilvēki, kuriem patiesi es vēlētos līdzināties.

Kā tu pavadi savu brīvo laiku?

Godīgi varu teikt, ka pavisam brīva laika, kurā varētu darīt absolūti neko, man praktiski nav. Ļoti mīlu savu treneres darbu un ar lielu prieku ikdienā tiekos ar savām meitenēm zālē; gandarījuma sajūta, redzot, kā viņas ar katru dienu kļūst skaistākas un laimīgākas, ir neatsverama!

Otra liela manas dzīves daļa ir darbība Rotary klubā. Rotary ir organizācija, kas visā pasaulē vieno ap 1,2 miljoniem visdažādāko profesiju pārstāvju. Mēs ikdienā īstenojam dažādus palīdzības projektus, atbalstot augstus profesionālās ētikas principus, veicinot mieru un labu gribu visā pasaulē. Jāsaka, ka organizācijas moto «Pašaizliedzīgi kalpot» absolūti saskan ar manu iekšējo pārliecību, ka ikviena cilvēka misija ir palīdzēt tiem, kam dzīvē paveicies mazāk nekā tev.

Tomēr reizēm es ļoti mīlu izrauties un atslēgties no visa! Tad labprāt dodos uz teātri, ceļoju, izbaudu SPA, dodos garās pastaigās ar savu sunīti un lasu grāmatas. Patiesību sakot, man jau kopš bērnības grāmatas ir bijis lielākais dārgums, un ļoti bieži grāmatveikalā iepērku kaudzīti ar domu, ka jāieplāno brīvais laiks lasīšanai

Vai ir kas tāds, ko citi par tevi nezina, bet kas palīdz veidot tevi kā personību?

Protams, man, kā ikvienam no mums, ir savas īpašības, ko neizrādām, un noslēpumi, ko paturam pie sevis. Domāju, ka tā arī tam jāpaliek, esmu cilvēks, kura uzticība ir tomēr jānopelna. Kāds ir teicis, ka sievietei ir jābūt ar noslēpumu, tad lai šis paliek mans noslēpums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu