Foto: Latvijas karavīri trenējas Baltijas lielākajās speciālo operāciju mācībās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: seržants Ēriks Kukutis, Latvijas armija

Latvijas Speciālo uzdevumu vienība un Zemessardze maijā piedalījās mācībās «Flaming Sword», kur kopīgi ar kaimiņiem trenēja speciālo operāciju spējas, portāls TVNET uzzināja Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

Piektdien, 19. maijā, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš Lietuvā apmeklēja starptautisko speciālo operāciju spēku mācību «Flaming Sword 2017» noslēgumu. Mācības notika no 1. līdz 19.maijam un tajās piedalījās arī Latvijas Speciālo uzdevumu vienība un Zemessardze.Mācību viesu dienu apmeklēja arī Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš un Speciālo uzdevumu vienības vadības grupas pārstāvji.

Apvienotās speciālo operāciju spēku mācības «Flaming Sword» pirmo reizi pēc Lietuvas bruņoto spēku Speciālo operāciju spēku iniciatīvas notika 2012.gadā. Tās ir vērienīgākās speciālo uzdevumu operāciju mācības Baltijas reģionā.

Viens no nozīmīgākajiem Latvijas un Lietuvas līdzšinējās sadarbības piemēriem speciālo operāciju jomā ir Latvijas karavīru dienests Lietuvas speciālo operāciju spēku kaujas grupas «Aitvaras» sastāvā starptautiskajā operācijā Afganistānā. Tā bija pirmā reize, kad Lietuvas Speciālo operāciju spēku kaujas grupā tika iekļauti citu valstu karavīri. Latvijas un Lietuvas sadarbība aizsardzības jomā vienmēr ir bijusi ļoti cieša. Līdz ar Baltijas valstu neatkarības atgūšanu aizsākās arī militārā sadarbība starp sauszemes, gaisa, jūras un speciālo operāciju spēkiem, tādējādi sekmējot spēku un resursu savietojamību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu