Notiks festivāls austeru cienītājiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sestdien, 20.maijā, visas dienas garumā Berga bazārā notiks otrais austeru festivāls. Iepriekšējā festivāla dalībnieki sacentās austeru atvēršanā, bet šoreiz pie balvām tiks lielākie austeru ēdāji.

Pasākuma laikā būs iespēja nobaudīt aptuveni astoņas dažādas austeru šķirnes no Francijas, Portugāles, Īrijas un Nīderlandes. Darbosies austeru ēšanas un atvēršanas meistarklase, notiks izglītojošas lekcijas, bērni varēs piedalīties austeru vāciņu apgleznošanas darbnīcā, spēlēs un stafetēs.

«Pēc pirmā austeru festivāla pasākuma, kas norisinājās pagājušajā rudenī, sapratām, ka interese par austerēm pie mums ir patiešām liela. Pērn pasākuma laikā tika apēstas gandrīz 2000 austeru, esam nolēmuši šogad šo rekordu pārspēt,» stāsta viens no pasākuma rīkotājiem, Fans of Oyster vadītājs Mārtiņš Reinis.

Tā kā austeru baudīšanas kultūra Latvijā kļūst arvien populārāka, šogad pasākuma rīkotāji uzmanību veltīs arī izglītojošiem jautājumiem. Festivālā piedalīsies jūras biologs, Baltijas jūras izpētes programmas BONUS zinātniskais vadītājs Andris Andrušaitis, Latvijas Hidroekoloģijas institūta jūras monitoringa nodaļas vadošā pētniece Solvita Strāķe un citi eksperti.

Pasākuma apmeklētāji varēs nobaudīt ne tikai svaigas, bet arī dažādos veidos gatavotas austeres, piemēram, uz oglēm ceptas. Pieejami būs arī citi jūras produkti ceptā un marinētā veidā. Darbosies austeru bārs pieaugušajiem, kurā būs pieejami dažādi dzērienu «šoti» ar austerēm. Pasākuma laikā būs unikāla iespēja izmēģināt, kā konkrētām austerēm piestāv īpaši piemeklēti dzērieni - vīns, alus un pat viskijs.

Austeru festivāla lekciju programma BIROJNĪCĀ:

13:00 un 15:30 «Austeres jūrā, fermā un virtuvē». Lektors -Andris Andrušaitis, jūras biologs, Baltijas jūras izpētes programmas BONUS zinātniskais vadītājs.

13:30 un 16:00 «Baltijas jūras mīkstmieši». Lektore - Solvita Strāķe, jūras bioloģe, Latvijas Hidroekoloģijas institūta vadošā pētniece.

14:00 un 16:30 «Austeru medības savvaļā». Lektors - Mārtiņš Reinis, austeru zinātājs, «Fans of Oyster» kluba vadītājs.

14:30 un 17:00 «Austeru un vīnu saderība». Lektors - Arnis Kalviškis, vīnzinis, Veto Vīni/Vīna Vieta.

15:00 «Viskijs un austeres». Lektors - Edgars Elbergs, Bārmeņu skolas vadītājs, Diageo Reserve zīmola vēstnesis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu