Zībarts: Pakāpeniski paplašinām taktisko arsenālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas sieviešu valstsvienība ceturtdien, 18. maijā, plkst. 18:40 Elektrum Olimpiskajā centrā aizvadīs pirmo pārbaudes spēli ar Ukrainas izlasi. Abas komandas gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram, kas 16. jūnijā sāksies Prāgā. Tiešraide LTV7.

Pirmajās desmit treniņa dienās komandas darbā piedalījušās visas 18 kandidātes, tiesa, pagaidām nevienā nodarbībā ierindā nav bijušas pilnīgi visas. Paredzams, ka ceturtdienas spēlei ar Ukrainas izlasi tiks pieteiktas 14 basketbolistes, bet spēlē iesaistīto skaits atkarīgs no tā, kā izvērsīsies sižets.

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts: «Ar Ukrainu nevarēs spēlēt Kristīne Vītola, kuras ceļgalam vajadzīga atpūta. Malā paliks arī Paula Strautmane un Anna Dreimane, kuras mums pievienojās tikai šodien. Savukārt Rūta Veidere savainojuma dēļ valstsvienībai palīdzēt šogad tomēr nevarēs.

Treniņos esam izgājuši cauri kvalifikācijas turnīrā izmantotajām aizsardzības sistēmām un uzbrukuma sadarbībām. Pakāpeniski paplašinām taktisko arsenālu. Īpašu uzmanību pievēršam ātrai pārejai uzbrukumā. Otrdien aizvadījām pārbaudes spēli ar BJBS «Rīga» puišu komandu.

Spēlētājas, kuras komandai pievienojās darba gaitā – Kate Krēsliņa, Ilze Jākobsone, Aija Brumermane –, ir labi iejutušās un ātri atgūst iekavēto. Tomēr īstā pārbaude vēl priekšā – spēles apstākļos.»

Latvijas sieviešu valstsvienības kandidātes

Vārds un uzvārdsPoz.Klubs 2017
Dita Rozenberga2/3Namur (BEL)
Paula Strautmane3Quinnipac Bobcats, NCAA (USA)
Elīna Babkina1Cref Hola (ESP)
Gunta Baško-Melnbārde2/3TTT Rīga
Liene Priede1/2TTT Rīga
Aija Putniņa4/5Istanbul Universitasi (TUR)
Anete Šteinberga4/5USK Praga (CZE)
Aija Brumermane5Dunkerque Malo (FRA, B)
Anna Dreimane5Colorado State, NCAA, USA
Ieva Krastiņa1/2TTT Rīga
Ilze Jākobsone1Vega 1/Liepāja
Līga Vente5D'aste Milano (ITA)
Kristīne Vītola4/5Galatasaray (TUR)
Kitija Laksa2/3USF, NCAA (USA)
Kate Krēsliņa2/3Fordham, NCAA (USA)
Baiba Eglīte1/2TTT Rīga
Digna Strautmane3/4TTT Rīga

Ukrainas sieviešu izlase EuroBasket Women 2017 kvalifikācijas turnīra D grupā izcīnīja 1. vietu, pa divām reizē uzvarot Eiropas čempionvienību Serbiju (78:75 un 88:82), Vāciju (66:64 un 85:61) un Luksemburgu (90:38 un 85:52). Iespaidīgā snieguma dēļ maija sākumā veidotajā FIBA prognožu rangā Ukrainas izlasei atvēlēta pirmā vieta, kas, tiesa, būs jāapstiprina praksē. Uz Rīgu nav atbraukusi komandas līdere, 25 gadus vecā 183 cm garā uzbrucēja Alina Jagupova («Lille Metropole»), kura 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā četrās spēlēs vidēji guva 29,2 punktus, bet 2017. gada čempionāta kvalifikācijas turnīrā – 21,5 punktus. Toties ierindā ir naturalizētā amerikāniete D’Andra Mosa (178 cm; «Mersin», Turcija).

«Ukrainas izlases darbības nianses īpaši nepētām, koncentrējoties savam sniegumam. Jau no pirmās pārbaudes spēles jācenšas darboties ātrāk un agresīvāk par pretiniecēm, vienlaikus pieļaujot maz kļūdu. Pirmajā puslaikā, visticamāk, izmantosim plašu rotāciju, otrajā vairāk darbosimies pēc apstākļiem. Uzvara nav pašmērķis, tomēr valstsvienības spēlēs laukumā ar citu domu nemaz nevar doties,» sacīja Zībarts.

Latvijas un Ukrainas sieviešu valstsvienības kopš 1992. gada spēlējušas 8 reizes un bilance ir 7-1 Latvijas labā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu