Lietuvā patvērumu raduši divi Čečenijas homoseksuāļi

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvā patvērumu raduši divi cilvēki, kas Čečenijā savas seksuālās orientācijas dēļ tikuši vajāti, ziņu aģentūrai BNS trešdien apstiprināja Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

«Es varu apstiprināt, ka mēs esam izsnieguši vīzas diviem ieceļotājiem no Čečenijas, kas pieredzējuši vajāšanas savas seksuālās orientācijas dēļ,» sacīja ministrs.

Plašākas detaļas par šo cilvēku ieceļošanas apstākļiem Linkevičs neizklāstīja.

Viņš sacīja, ka Lietuva bijusi viena no pirmajām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kas uzņēmusi vajātos homoseksuāļus un ka tā koordinē savus soļus ar Rietumu sabiedrotajiem.

«Mēs esam pastāvīgi izvirzījuši šos jautājumus, kas skar iespējamo palīdzību un, ja nepieciešams, patvēruma piešķiršanu, kā ES formātā, tā Eiropas Padomes parlamentārajās struktūrās,» sacīja ministrs.

«Mēs koordinējam savus soļus ar sabiedrotajiem, jo arī citas valstis var palīdzēt,» viņš piebilda.

Krievijas neatkarīgais laikraksts «Novaja gazeta» aprīlī ziņoja, ka Čečenijā aizdomās par homoseksuāliem sakariem aizturēti aptuveni 100 vīrieši un trīs nogalināti.

Atbilstoši laikraksta ziņām vietējās varasiestādes mudina cilvēkus nogalināt homoseksuālos ģimenes locekļus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins aprīlī tikās ar Čečenijas prokremlisko līderi Ramzanu Kadirovu, kurš noraidīja «provokatīvās» apsūdzības.

Tiesa gan, ANO cilvēktiesību komisārs un prominentas starptautiskās organizācijas apsūdzības uztvērušas nopietni un mudina Krievijas varasiestādes tās izmeklēt.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu