«Olimpiskā diena 2017» šogad notiks 22.septembrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), atzīmējot savu dzimšanas dienu, aicina visu valstu nacionālās Olimpiskās komitejas organizēt «Olimpisko dienu», popularizējot nezūdošās sporta vērtības – draudzību, cieņu un izcilību. Visā Latvijā «Olimpiskās dienas 2017» pasākumi šogad notiks 22.septembrī.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) aicina pašvaldību vadītājus atbalstīt pasākuma organizēšanu un pieteikt dalību pasākumā līdz šā gada 20.jūnijam.

«Olimpiskās dienas 2017» pasākuma norisē tiks realizētas jaunas idejas, atklāj LOK ģenerālsekretārs un olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers. «Tuvojoties Latvijas 100 gadu jubilejai, vēlamies akcentēt mūsu skaisto dabu un tāpēc dalībniekus aicināsim doties svaigā gaisā un izmantot sportošanas iespējas brīvā dabā. «Olimpiskās dienas 2017» devīze būs «Sporto svaigā gaisā!».»

Paredzams, ka pasākuma dalībnieku skaits arī šogad palielināsies. Atgādinām, ka «Olimpiskā diena 2016» vienkopus pulcēja un rīta vingrošanā piedalījās 123 353 dalībnieki 531 norises vietā visā Latvijā.

Vienlaicīgi visās «Olimpiskās dienas 2017» norises vietās valstī pasākums sāksies ar olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Izglītības iestāžu audzēkņi varēs piedalīties stafetēs un citās sporta sacensībās, kā arī radošajos foto, zīmējumu un eseju konkursos.

«Olimpiskās dienas 2017» norises vietās programmā tiks popularizēti olimpiskie sporta veidi, olimpiskās idejas un vērtības. «Olimpiskās dienas 2017» dalībniekiem tiks pasniegti SOK 2017.gada sertifikāti, bet viena labākā komanda pašvaldībā saņems LOK speciālbalvas.

Ar «Olimpiskās dienas 2017» sarīkošanas nolikumu var iepazīties LOK mājaslapā internetā www.olimpiade.lv, sadaļā «Olimpiskā diena».

Zināšanai

  • «Olimpiskās dienas» norisi Starptautiskā Olimpiskā komiteja atbalsta kopš 1987.gada, aicinot pasaules valstu nacionālās Olimpiskās komitejas atzīmēt SOK dzimšanas dienu. LOK aicinājumam pievienojās 1992.gadā.

  • Olimpiskā diena ir vienīgais vispasaules pasākums, ko ik gadus organizē Olimpiskā kustība. Lielākā daļa nacionālo Olimpisko komiteju piecos kontinentos izmanto šo iespēju, lai popularizētu olimpiskās vērtības – izcilību, draudzību, cieņu.

  • LOK «Olimpisko dienu» rīko, apliecinot atbalstu olimpiskajiem ideāliem, veselīgam dzīvesveidam un godīgas spēles principiem sportā.

  • Ar 2008.gadu «Olimpiskajā dienā» ir iespēja tuvāk iepazīties ar olimpiskajiem sporta veidiem, klātienē satikt olimpiešus un kopā ar viņiem izmēģināt dažādus sporta veidus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu