Pie ASV vēstniecības pacels varavīksnes karogu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai atzīmētu Starptautisko dienu pret homofobiju, transfobiju un bifobiju, ASV vēstniecība Rīgā pie vēstniecības ēkas 17. maijā pacels varavīksnes karogu, portāls TVNET uzzināja ASV vēstniecībā.

Vēstniecei Nensijai Petitai karoga pacelšanas ceremonijā 17. maijā pievienosies Lezbiešu, geju, biseksuāļu un transseksuāļu un viņu draugu apvienības «Mozaīka» pārstāvji, kā arī diplomātiskās kopienas pārstāvji Latvijā.

Starptautiskā diena pret homofobiju, transfobiju un bifobiju IDAHOT katru gadu pievērš uzmanību lezbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un interseksuāļu (LGBTI) cilvēktiesībām. LGBTI tiesību vienlīdzības sekmēšana ir pamats demokrātijas un cilvēktiesību veicināšanai visā pasaulē. Iekļaujošas sabiedrības ir labāki starptautiskie partneri un labāki kaimiņi. 2004. gadā dibinātā Starptautiskā diena pret homofobiju, transfobiju un bifobiju tiek atzīmēta dienā, kad 1990. gadā Pasaules veselības organizācija homoseksualitāti izslēdza no Starptautiskā slimību klasifikatora. Šogad Starptautiskā diena pret homofobiju, transfobiju un bifobiju tiks atzīmēta gandrīz 90 valstīs.

«Šodien mēs paceļam varavīksnes karogu, kas simbolizē mūsu apņēmību aizsargāt gan LGBTI kopienas tiesības un cieņu, gan visu cilvēku cilvēktiesības visā pasaulē,» teica vēstniece Petita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu