Hārtlijs: Es lepojos ar šiem hokejistiem, bet, kā būs tālāk, nezinu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc otrdien Ķelnē piedzīvotā sāpīgā zaudējuma pasaules čempionāta spēlē pret mājinieci Vāciju, kas viņa vadītajai komandai neļāva sasniegt turnīra ceturtdaļfinālu, gribēja izcelt spēlētāju sniegumu, nevēloties runāt par savu nākotni pie valstsvienības stūres.

Latvijas izlase otrdien Ķelnē izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā ar 3:4 pēcspēles metienos atzina Vācijas valstsvienības pārākumu, turnīru noslēdzot desmitajā pozīcijā. Lai tiktu astoņu labāko komandu skaitā Latvijas izlasei vajadzēja izturēt vēl nieka 33 sekundes, taču pamatlaika beigās ielaižot vārtus, pēc tam tika piedzīvots zaudējums «bullīšu» sērijā.

Pēc mača Bobs Hārtlijs bija drūmāks par drūmu, tomēr neskaitāmas reizes slavēja savas komandas spēlētāju sniegumu.

«Šodien mēs degām ar 0:2, bet turpinājām cīnīties, spējām atspēlēties un bijām vadībā. Nesanāca, bet neaizmirstiet, ka mums šī bija otrā spēle divu dienu laikā,» žurnālistiem pēc mača sacīja treneris. «Puiši ir pelnījuši respektu, ko es jau vairākkārt esmu teicis, tāpēc man ir ļoti žēl, ka rezultāts ir tāds. Mēs neko vairāk izdarīt nevarējām.»

Hārtlijs atzina, ka šis zaudējums viņa trenera karjerā ir viens no sāpīgākajiem. «Būšu godīgs, tādā drāmā es bieži neesmu piedalījies,» atklāts bija treneris.

Pēc spēles trenerim tika vaicāts, vai pirmie ielaistie vārti bija pēc noteikumiem, jo video atkārtojumā bija skaidri redzams, ka Vācijas izlases hokejists ir aizmugures stāvoklī. «Man nav svilpes, bet ja līnijtiesnesis to neredzēja, tad es tur neko nevaru iespaidot,» korekts bija Hārtlijs.

Pērn decembrī Latvijas Hokeja federācija (LHF) ar Hātliju līgumu parakstīja pēc sistēmas 1+1, tāpēc aktuāls bija jautājums, ko treneris domā par savu nākotni pie izlases stūres.

«Es vēl nezinu, kas būs nākotnē. Tagad ir jārunā par spēlētājiem, nevis mani, jo viņi ir pelnījuši, lai par viņiem jūs stāstītu. Es viņus tikai trenēju, es viņus mīlu.

Par nevienu es nevaru pateikt, ka kāds ir slinkojis. Visi ir ļoti smagi strādājuši, dienu no dienas. Progress ir bijis milzīgs, bet diemžēl mums rīt jādodas uz Latviju nevis Parīzi,» sacīja Latvijas izlases galvenais treneris.

«Mēs ar federāciju veidojam jaunu Latvijas hokeja kultūru. Esam spēruši pirmos soļus. Latviju atklāju kā valsti, kurā ir lieliski cilvēki, lieliski hokeja fani.

Federācija paveikusi lielu darbu, ir daudz jaunu ideju turpmākajai attīstībai, jaunu spēlētāju izaugsmei. Tomēr ir skaidrs, ka mazām valstīm neklāsies viegli pret tādām komandām kā Zviedrija, Krievija, Kanāda, taču hokeja pasaulei nosūtījām ziņu, ka tuvojamies tām. Mums veidojas kaut kas ļoti labs, bet jāturpina strādāt, jo nākamgad punktus mums neviens nedāvinās,» Hārtlijs tomēr jau pieskārās arī Latvijas hokeja nākotnei.

Latvijas hokeja izlase šo turnīru iesāka kā nevienu citu pasaules čempionātu - trīs uzvaras pirmajās trijās spēlēs. Vispirms ar 3:0 pārspēta Dānija, pēcāk ar 3:1 pieveikta arī Slovākija, otrdien grūtā cīņā ar 2:1 uzvarēta arī A apakšgrupas vājākā komanda Itālija, taču ceturtdien ciests zaudējums 0:2 Zviedrijai, bet sestdien līdzīgā cīņā ar 3:5 zaudēts arī spēcīgajai ASV izlasei. Savukārt pirmdien tika ciests zaudējums ar 0:5 Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Krievijai.

Tikmēr vācieši čempionātu iesāka ar 2:1 uzvaru pār ASV, kam sekoja divi zaudējumi - 2:7 Zviedrijai un 3:6 Krievijai. Pēc tam ar 3:2 pēcspēles metienos tika pieveikta Slovākija, ar 2:3 pagarinājumā zaudēts Dānijai, bet iepriekšējā mačā vācieši sestdien ar 4:1 uzvarēja Itāliju.

A apakšgrupas kopvērtējumā triumfēja ASV ar 18 punktiem septiņos mačos, bet ar attiecīgi 17 un 16 punktiem sekoja Krievija un Zviedrija.

Ceturtā ar 11 punktiem bija Vācija, bet Latvija ar desmit punktiem palika piektā. Sestā A grupā ar sešiem punktiem bija Dānija, pie četriem tika Slovākija, bet pie viena - Itālija, kam augstākā divīzija līdz ar to ir jāpamet.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu