Lenards: Nedomāju, ka Pačulija mani savainoja tīšām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētās Sanantonio «Spurs» komandas līderis Kavai Lenards nedomā, ka Goldensteitas «Warriors» centrs Zaza Pačulija viņu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences fināla pirmajā spēlē savainojis tīšām.

«Spurs» svētdien konferences fināla pirmajā spēlē ar 111:113 piekāpās pērnās sezonas vicečempionei Goldensteitas «Warriors», turklāt zaudēja Lenardu, kurš atsvaidzināja potītes traumu.

Sērijā līdz četrām uzvarām «Spurs» nonākusi iedzinējos ar 0-1.

Savainojumā Lenards iedzīvojās pēc tam, kad trešās ceturtdaļas sākumā viņš piezemējās uz Pačulijas pēdas. Lai arī pēc tam basketbolists iemeta soda metienus, viņš dueli tomēr turpināt nevarēja. Pēc šiem soda metieniem «Spurs» bija priekšā ar 78:55, tomēr pēc Lenarda noiešanas no laukuma ielaida nākamos 18 punktus un pazaudēja iniciatīvu, turpinājumā arī nespējot uzvarēt mačā.

Lenards potītes traumā bija iedzīvojies jau konferences pusfināla sērijā pret Hjūstonas «Rockets», kas viņam lika izlaist sesto maču, kurā gan «Spurs» uzvarēja un iekļuva finālā.

«Tas bija ļoti sāpīgi. Grūti pateikt, kāda ir situācija, tomēr spēli turpināt nevarēju,» ESPN citē Lenarda teikto, kurš šajā mačā 23 minūšu laikā iemeta 26 punktus.

«Pačulija mani nesavainoja tīšām, viņš tikai centās traucēt man mest pa grozu, turklāt uzbrukuma laiks jau tuvojās beigām.»

Arī Pačulija pēc cīņas norādīja, ka minētajā epizodē centies nosegt Lenardu un neļaut viņam iemest. «Patiesībā sākumā nemaz neredzēju, ka viņš guļ uz grīdas, tāpēc nemanīju, kas īsti ar viņu notika.»

«Zaza nav netīrs spēlētājs. Ja šajā situācijā gribētu savainot pretinieku spēlētāju, tas būtu ļoti rūpīgi jāizplāno. Mēs neesam tāda tipa komanda,» tikmēr sacīja viens no «Warriors» līderiem Kevins Durants.

«Lenards ir satriecošs spēlētājs. Mēs viņu ļoti cienām un vēlamies, lai viņš būtu vesels.»

Šīs sērijas nākamais mačs notiks otrdien «Warriors» laukumā.

Lenards šosezon izslēgšanas turnīrā 12 mačos vidēji iemetis 27,7 punktus, izcīnījis 7,8 atlēkušās bumbas un veicis 4,6 rezultatīvas piespēles.

Svētdienas mačā Bertāns laukumā pavadīja pirmā puslaika noslēdzošās 20 sekundes, šajā laikā pie bumbas netiekot.

Bertāns savā NBA debijas sezonā regulārajā čempionātā gāja laukumā 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Viņš četros mačos iemeta vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes «Hornets» tika gūts 21 punkts.

Bertāns kļuvis tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalījies NBA izslēgšanas spēlēs. Biedriņš savulaik «play-off» mačos pārstāvēja Goldensteitas «Warrors» vienību, ar kuru 2007. un 2013. gadā sasniedza otro kārtu, līdz ar to Bertāns ir pirmais latvietis, kurš spēlējis konferences finālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu