Makrons šodien nosauks jauno premjerministru

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas prezidentam Emanuelam Makronam šodien paredzēts nosaukt jauno premjerministru, kā arī doties uz Berlīni, lai tiktos ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Par reālāko premjerministra amata kandidātu tiek uzskats 46 gadus vecais konsvervatīvās Republikāņu partijas pārstāvis Eduārs Filips, kurš ir Francijas ziemeļu ostaspilsētas Havras mērs un Francijas parlamenta deputāts. Izvēloties Filipu, Makrons skaidri signalizētu par gatavību savai partijai "La Republique en Marche" (Uz priekš, Republika!") piesaistīt uz modernizāciju vērstus republikāņu politiķus.

Pirmdien Makronam paredzēts doties pirmajā ārvalstu vizītē prezidenta amatā, apmeklējot Berlīni un tiekoties ar Merkeli.

Proeiropeiskais prezidents, kurš amatā stājās svētdien, vēlas ciešāku sadarbību Eiropas Savienībā (ES), kā arī eirozonas parlamenta un budžeta veidošanu.

Viņš svētdien solīja, ka ES, kuru satricinājis Lielbritānijas lēmums izstāties no bloka, viņa prezidentūras laikā tiks «atjaunināta un tai tiks dots jauns starts».

«Pasaulei un Eiropai Francija tagad ir vajadzīga vairāk nekā jebkad agrāk, un tām ir vajadzīga Francija ar sava likteņa izjūtu,» sacīja Makrons.

Tikmēr tādi ietekmīgi vācu izdevumi kā «Bild» un «Der Spiegel» jau pauduši bažas, ka Makrona prezidentūra Vācijai izmaksās papildu naudu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu