ASV un Čehijas hokejisti svin drošas uzvaras PČ spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

ASV un Čehijas hokeja izlases svētdien Ķelnē un Parīzē notiekošā pasaules čempionāta spēlēs izcīnīja pārliecinošas uzvaras.

ASV A apakšgrupas mačā ar rezultātu 6:1 (1:0, 3:1, 2:0) pārspēja Slovākiju.

Amerikāņiem ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Džonijs Gudro.

Mača rezultātu devītajā minūtē atklāja Kleitons Kellers, bet otrā perioda sestajā minūtē Gudro dubultoja ASV izlases pārsvaru. Mača vidū Martins Gernāts vienus vārtus atguva, bet otrās trešdaļas turpinājumā Kristians Dvoraks un Džeikobs Truba panāca jau 4:1 amerikāņu labā. Trešajā periodā pa vēl vienai ripai iemeta Gudro un Anderss Lī, ASV izlasei izcīnot pārliecinošu uzvaru.

Šovakar A apakšgrupā plkst.21.15 Zviedrija spēkosies ar Dāniju.

A apakšgrupas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 15 punktiem sešās spēlēs ir ASV, kam ar 14 punktiem piecos mačos seko Krievija, bet pie desmit punktiem tikusi Zviedrija. Latvijai un Vācijai ir pa deviņiem punktiem, bet pa četriem punktiem ir Slovākijai un Dānijai. Tikmēr Itālija tikusi tikai pie viena punkta.

Tikmēr Čehija B apakšgrupas cīņā ar 5:2 (1:0, 2:1, 2:1) apspēlēja Franciju.

Čehiem ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās Mihals Repīks.

Spēles rezultāts tika atklāts devītajā minūtē, kad Davids Pastrņāks izvirzīja vadībā Čehijas izlasi, bet otrā perioda pirmajā minūtē Stefāns da Kosta izlīdzināja rezultātu. Turpinājumā sekoja trīs bezatbildes vārti Čehijas komandai, divreiz precīzi metot Repīkam, bet vienu ripu mājinieku vārtos iemetot Janam Rutam. Trešā perioda vidū Antuāns Rusels vienus vārtus atguva, bet minūti pirms pamatlaika beigām Tomāšs Zohorna raidīja ripu tukšos Francijas izlases vārtos.

B apakšgrupas kopvērtējumā pasaules čempionei Kanādai ir 13 punkti piecos mačos, bet tikpat punktu sešās spēlēs guvusi Čehija. Tālāk ar deviņiem, astoņiem un septiņiem punktiem seko attiecīgi Somija, Norvēģija un Francija. Tikmēr četrus punktus guvusi Baltkrievija, bet kopvērtējumu ar punktu noslēdz Slovēnija, kas nākamajā sezonā atgriezīsies pasaules čempionāta pirmajā divīzijā

Latvijas hokeja izlase šo turnīru iesāka kā nevienu citu pasaules čempionātu - trīs uzvaras pirmajās trijās spēlēs. Vispirms ar 3:0 pārspēta Dānija, pēcāk ar 3:1 pieveikta arī Slovākija, otrdien grūtā cīņā ar 2:1 uzvarēta arī A apakšgrupas vājākā komanda Itālija, taču ceturtdien ciests zaudējums 0:2 Zviedrijai, bet sestdien līdzīgā cīņā ar 3:5 zaudēts arī spēcīgajai ASV izlasei

Turnīra turpinājumā Latvija pirmdien duelēsies ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju, bet otrdien spēkosies ar mājinieci Vāciju. Jau tagad zināms, ka Latvija pirms noslēdzošās cīņas nespēs nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā un tai vajadzēs vismaz punktu pret Vāciju pat tad, ja tiks uzvarēta Krievija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu