Latvijā «Stockmann» e-veikalu ieviesīs, paplašinot Somijā pieejamo internetveikalu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA «Stockmann» e-veikala pakalpojumu Latvijā paredzēts ievest tad, kad tiks paplašināts Somijā patērētājiem pieejamais «Stockmann» internetveikals, teica «Stockmann» mārketinga vadītāja Dace Kokina.

Viņa skaidroja, ka «Stockmann» uzņēmumam Latvijā līdz šim bija jāveic izpēte un pakalpojuma ieviešanas nepieciešamības izvērtējums, kas esot darīts.

«Internetveikala pakalpojums Latvijā un arī Igaunijā tiks ieviests, paplašinot «Stockmann» Somijā jau ieviesto pakalpojumu. Latvijai bija jāizdara sava darba daļa - izpēte un pakalpojuma vajadzības noteikšana, kas ir izdarīts, bet pakalpojuma ieviešana notiks pēc «Stockmann» Somijā e-pakalpojuma paplašināšanas,» sacīja Kokina.

Līdz ar to patlaban vēl nav zināms datums, kad «Stockmann» e-veikals būs pieejams Latvijas un arī Igaunijas pircējiem, atzīmēja Kokina. Viņa piebilda, ka kopumā var teikt, ka «Stockmann» e-veikala ieviešana Baltijas valstīs ir izstrādes stadijā.

«E-veikala pakalpojumi Somijas klientiem pieejami no 2010.gada. Nākamais attīstības solis ir pakalpojuma darbības reģiona paplašināšana, darot tos pieejamus klientiem arī Latvijā un Igaunijā. «Stockmann» Latvijas un Igaunijas uzņēmumi kopdarbībā veikuši tirgus izpēti Baltijas valstīs. 2017.gadā notiks tālāka pakalpojuma ieviešana integrētā sadarbībā ar «Stockmann» Somijā,» atzina Kokina.

Mazumtirdzniecības uzņēmums SIA «Stockmann» pagājušajā gadā cietis zaudējumus 653 671 eiro apmērā, kas ir par gandrīz 30% mazāk nekā 2015.gadā, kad uzņēmuma zaudējumi bija 930 626 eiro, bet šogad «Stockmann» plāno gūt peļņu, teikts uzņēmuma gada pārskatā par 2016.gadu.

«Stockmann» apgrozījums pērn bija 51,6 miljoni eiro, kas ir par gandrīz 5% mazāk nekā gadu iepriekš, informēja uzņēmumā. Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 54,241 miljoni eiro.

Kompānija «Stockmann» dibināta 1998.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 774 742 eiro. «Stockmann» pilnībā pieder Somijā reģistrētajai «Stockmann Oyj Abp».

Universālveikals «Stockmann» Latvijā darbojas kopš 2003.gada. «Stockmann» iekļauts Somijas koncernā «Stockmann Group», kas darbojas kopš 1862.gada. Šobrīd «Stockmann Group» ir aptuveni 500 veikalu 18 valstīs, tās uzņēmējdarbības virzieni ir mazumtirdzniecība, nekustamie īpašumi un modes veikalu ķēdes. «Stockmann Group» nodrošina ar darbu vairāk nekā 9000 cilvēku. Grupas ieņēmumi 2015.gadā bija 1,435 miljardi eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu