Pasaulē retākie un apdraudētākie dzīvnieki - tuvplānā no tālienes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kluss slēdzis un garfokusa telefoto zūmobjektīva iespējas, ko piedāvā Sony kamera RX10 III, ļāva dabas fotogrāfiem no visas Eiropas uzņemt attēlus ar visvairāk apdraudēto reto sugu dzīvniekiem, tos netraucējot viņu dabiskajā vidē.

Šajā pavasarī dabas fotogrāfi no Eiropas valstīm – 2014. un 2016. gada labākais dabas fotogrāfs Sems Hobsons (Lielbritānija), godalgotais fotogrāfs Lasi Rautiainens (Somija), dabas fotogrāfs Havjers Alonso Uerta (Spānija), dabas fotogrāfs Markus P. Štēli (Šveice) un Gustavs Kiburgs (dzimis Nīderlandē) - uzņēmuši skaistus attēlus ar apdraudēto sugu dzīvniekiem dabiskā vidē, ko bija iespējams paveikt, pateicoties Sony RX10 III fokālajam diapazonam.

Foto sērijā redzami daži no retākajiem putniem un zīdītājiem pasaulē, kuri iemūžināti saskaņā ar Sony apņemšanos atbalstīt dabas aizsardzību. Sony ir Eiropas Brīvdabas aizsardzības asociācijas (EOCA), kas finansē sabiedriskos dabas aizsardzības projektus, partneris.

Semam Hobsonam, pērn par labāko atzītajam dabas fotogrāfam, izdevies nofotografēt tini jeb āmriju – vienu no aptuveni 2260 šīs sugas dzīvniekiem, kas brīvā dabā mīt Eiropā. Sarkanajā grāmatā šī suga ierakstīta kā saudzējama, tomēr pēdējo desmit gadu laikā to populācija ir ievērojami sarukusi.

Jans Salmons Legaņērs, Sony Eiropas attēlveidošanas produktu mārketinga vadītājs, saka: «Mēs esam gandarīti par iespēju parādīt šo skaisto, reto, tepat pie mums Eiropā sastopamo dzīvnieku fotogrāfiju kolekciju. Bildējot ar kameru Sony RX10 III ar 600 mm supertālo telefoto zūma objektīvu un kluso slēdzi, šie retie dzīvnieki netiek traucēti bildēšanas brīdī.»

Eiropas Brīvdabas aizsardzības asociācijas (EOCA) ģenerāldirektore Katerina Savidža atzīst: «Ar šīm bildēm mēs varēsim parādīt šos neparastos dzīvniekus viņu dabiskajā vidē tiem cilvēkiem, kuri, iespējams, nekad mūžā tos citādi neieraudzītu. Desmit gadu laikā EOCA no brīvdabas aktivitāšu industrijas ir saņēmusi vairāk nekā divus miljonu eiro un 100% no tiem iztērējusi apdraudēto sugu un viņu dabiskās mītnes vietas saglabāšanai 41 valstī. Sadarbība ar Sony dod mums iespēju parādīt šo svarīgo saglabāšanas darbu sabiedrībai.»

Foto: Publicitātes foto

Par RX10 III

Ar plašu tālummaiņas diapazonu līdz pat 600 mm, efektīvo 1.0 tipa gaismjutīgo sensoru, plašā diafragmas atvēruma 24-600 mm fokālā diapazona objektīvu ar 25x pietuvinājumu tagad iespējams uzņemt skaistas fotogrāfijas ar objektiem no liela attāluma un tuvplānā.

Galvenie elementi

  • Pirmais 25x 600 mm garfokusa telefoto zūmobjektīvs RX kameru līnijā.
  • Liels fokālais diapazons (24-600 mm), ar ko iespējams bildēt gan plašas ainavas, gan tuvplānus.
  • Ātrs un kluss slēdzis, kas nodrošina bilžu asumu bez deformācijām un nemanāmu fotografēšanu.
  • Optiskā attēla stabilizācijas sistēma novērš attēla izplūšanu, nodrošina stabilu kadrējumu un bildēšanu.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu