Ne lēti, ne ērti: Honkongas miniatūrie «dzīvokļi-zārki»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Honkonga pasaules mērogā mājokļu cenu ziņā pēdējo septiņu gadu laikā kotējas augstāk nekā Sidneja, Londona vai Ņujorka. Mājokļu cenas kopš 2003. gada sešu gadu ilgā krituma nu ir cēlušās par 370%, ziņo «Bloomberg».

Saskaņā ar ziņu aģentūras AP rīcībā esošo informāciju 200 000 no Honkongas 7,3 miljoniem iedzīvotāju dzīvo «dzīvokļos-zārkos», kuru platība ir aptuveni 11 kvadrātmetri.

Vongs Tatmings (63), kurš pēc sklerozes vairs nevar strādāt par taksistu, tāpēc pārtiek no pabalstiem, par savu «dzīvokli-zārku» mēnesī maksā aptuveni 280 eiro.

Vongam pieder guļammaiss, neliels televizors un elektriskais ventilators. Viņa «zārks» atrodas blakus tualetēm un izlietnei, kas tiek dalītas vēl ar 24 iedzīvotājiem, raksta «The Independent».

Foto: AP/Scanpix

Jaunievēlētā Honkongas vadītāja Kerija Lama solījusi risināt mājokļu krīzes jautājumu. Savā uzvaras runā viņa pauda apņemšanos honkongiešiem uzlabot dzīves apstākļus.

ANO šādus mājokļus nodēvējis par «apvainojumu cilvēka godam un cieņai», raksta «Daily Mail».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu