Jelgavā sāksies Stādu dienas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Šodien no plkst. 9 līdz 17 un rīt no plkst.9 līdz 15 Jelgavas pils parkā un pagalmā norisināsies Stādu dienas, iepriekš informēja Jelgavas pašvaldības iestādes «Kultūra» sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Mamedova.

«Stādu dienās ikviens atradīs ko interesantu, sākot no augļu koku un ogulāju stādiem, vasaras puķēm, ziemcietēm, garšaugiem un ārstniecības augiem, dekoratīvajiem kokiem un krūmiem, vīteņaugiem, skujeņiem un beidzot ar graudzālēm un dažādām sēklām,» informēja Mamedova.

Augsnes uzlabošanai un bagātināšanai plašā piedāvājumā būs kūdras substrāti, minerālmēslojumi, augsnes maisījumi un mikrobioloģiskie mēslojumi. Būs iespēja izmēģināt un iegādāties augsnes skābuma, karbonātu noteikšanas indikatorus. Savukārt dārza apsaimniekošanas un labiekārtošanas darbu veikšanai varēs piemeklēt sev ērtākos dārza apavus un darba cimdus, kā arī iegādāties dārza motorizēto tehniku, darbarīkus, kurmju un žurku slazdus. Amatniecības sektorā apmeklētājus sagaida metāla, akmens un koka dārza dekori, mēbeles, grozi, šūpuļtīkli, dažādi pinumi, puķupodu ietvari un citas noderīgas lietas.

Paralēli tirdzniecības sektoram Pils saliņā darbosies «Bambino» atrakcijas bērniem un kafejnīca «Raganas ķēķis», tāpat paredzēta arī kultūras programma, kurā piedalīsies tautas deju kolektīvi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Pasākuma apmeklētāji automašīnas aicināti novietot speciāli izveidotā stāvlaukumā Lielupes labajā krastā pretī Jelgavas pilij. Apmeklētājiem, kuri iegādāsies lielos augus, pārdevējs izsniegs caurlaidi, kas ļaus ar auto piekļūt tuvāk pilij un saņemt preci. Savukārt pirkumu līdz automašīnai palīdzēs nogādāt «Ķerru palīdzības dienests», kurā darbosies Jelgavas brīvprātīgie jaunieši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu