Neikšāns pret Sirmaci folkreisa sezonas atklāšanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 14. maijā pl.10:00 Mūsa Raceland trasē startēs LAF Folkreisa Vasaras sezona. Pirmajam posmam pieteicies dalībnieku rekordskaits – pēc vienīgās uzvaras cīņā dosies 63 dalībnieki. To vidū būs arī Latvijas autosporta zvaigznes Ralfs Sirmacis un Andis Neikšāns, TVNET pavēstīja LAF Krosa komisijas pārstāvis Viesturs Saukāns.

Eiropas rallija čempionāta bronzas medaļnieks Sirmacis un bijušais pasaules rallija čempionāta dalībnieks un Latvijas čempions Andis Neikšāns startēs ar Mūsa Raceland sporta kompleksa piedāvātajām Volvo folkreisa automašīnām. Viņi stāsies uz starta, ne tikai duelējot viens pret otru, bet arī cīnoties kopējā ieskaitē ar pārējiem vairāk nekā 60 folkreisa dalībniekiem.

Vasaras sezonas pirmajai folkreisa sacīkstei pieteikti 63 sportisti, kas ir ievērojami vairāk nekā pērn uzlabotais dalībnieku skaita rekords (2016. gada Vecpils posmā 51 sportists).

Ņemot vērā milzīgo dalībnieku skaitu, jau tā neprognozējamās folkreisa sacensības kļuvušas ar neparedzamu iznākumu. Jebkurā gadījumā ierindā ir pērnā gada vasaras sezonas vadošie braucēji Viesturs Plētiens un Emīls Baltaiskalns, arī LAF Folkreisa Ziemas kausa vadošo 13 vietu ieguvēji, izņemot uzvarētāju Ivo Gabrānu, kurš pēc panākuma nolēmis uz laiku apturēt savu braucēja karjeru.

Mūsas posmam ļoti aktivizējusies arī Klasika ieskaite – klase automašīnām ar aizmugures piedziņu. Mūsā šādi dalībnieki būs desmit. Klasikas braucēji visu cīņu aizvadīs kopā ar pārējiem sacīkstes dalībniekiem, taču finālu fāzē tiksies arī savas klases atsevišķā finālā.

Mūsa Raceland trasē tiks aizvadīts arī LAF Krosa komisijas autokrosa kausa septītais posms. Seriāls, kurš startēja ziemā, uzsāks atlikušo sešu posmu vasaras daļu. Pēc ziemas cīņām kopvērtējuma vadībā atrodas Jānis Veģeris, kurš startē ar jaudīgo Audi Quattro automašīnu. Krosa klasē Bauskā uz starta stāsies deviņi dalībnieki.

14. maija LAF Folkreisa Vasaras kausa dalībnieki

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu