ASV izlases rindas pirms spēles ar Latviju papildina divi «Rangers» hokejisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV hokeja izlases rindas pirms spēles ar Latviju papildinājuši divi Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Ņujorkas «Rangers» hokejisti Kevins Heiss un Breidijs Šejs, vēsta turnīra rīkotāji.

Latvieši un amerikāņi A apakšgrupas piekto spēli aizvadīs sestdien plkst.13.15.

Uzbrucējs Heiss šosezon regulārajā čempionātā 76 spēlēs guva 17 vārtus un veica 32 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņam 12 mačos trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr aizsargs Šejs regulārajā čempionātā 80 mačos guva piecus vārtus un veica 34 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņam 12 dueļos četri vārti un viena rezultatīva piespēle.

Heisam šis būs otrais pasaules čempionāts, bet Šejs piedalīsies savās ceturtajās meistarsacīkstēs.

Kā vēstīts, no «Rangers» komandas Zviedrijas izlases rindas papildinās arī pieredzējušais vārtsargs Henriks Lundkvists. Viņa mērķis ir kopā ar brāli Jūelu Lundkvistu kļūt par pasaules čempioniem.

«Rangers» otrdien noslēdza NHL sezonu, Stenlija kausa Austrumu konferences finālsērijā ar 2-4 zaudējot Otavas «Senators».

Kā vēstīts, Latvijas hokeja izlase šo turnīru iesāka kā nevienu citu pasaules čempionātu - trīs uzvaras pirmajās trijās spēlēs. Vispirms ar 3:0 pārspēta Dānija, pēcāk ar 3:1 pieveikta arī Slovākija, otrdien grūtā cīņā ar 2:1 uzvarēta arī A apakšgrupas vājākā komanda Itālija, taču ceturtdien ciests zaudējums 0:2 Zviedrijai.

A apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 11 punktiem četrās spēlēs ieņem Krievija, kurai ar deviņiem punktiem seko Latvija un ASV. Ceturtā ar septiņiem punktiem ir Zviedrija, kam ar pieciem punktiem seko Vācija, bet četri punkti ir Slovākijai. Tikmēr uzreiz aiz pirmā sešinieka Dānijai ir divi punkti, bet Itālijai - viens.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu