G7 finanšu ministri Itālijā diskutēs par tirdzniecības un nodokļu politiku

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

G7 valstu finanšu ministri un centrālo banku vadītāji piektdien pulcējas uz divu dienu tikšanos Itālijas pilsētā Bari, lai apspriestu tirdzniecības un nodokļu politiku.

Sanāksmē piedalīsies ASV, Japānas, Vācijas, Lielbritānijas, Francijas, Itālijas un Kanādas finanšu ministri un centrālo banku vadītāji, kā arī Eiropas Komisijas, Eiropas Centrālās bankas un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pārstāvji.

ASV martā G20 samitā atkāpās no tradicionālās brīvās tirdzniecības aizstāvības un cīņas pret protekcionismu.

Gaidāms, ka asas diskusijas izraisīs Vācijas tirdzniecības bilances pārpalikums.

«Puse no tirdzniecības bilances pārpalikuma ir vājā eiro dēļ. Mēs nedomājam, ka pārpalikumu var atrisināt, vājinot mūs; pārējiem ir jākļūst stiprākiem,» ceturtdien publicētos komentāros laikrakstam «La Repubblica» norādīja Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible.

Dienaskārtībā būs arī tādi jautājumi, kā nodokļu piemērošana digitālajai ekonomikai, finanšu tirgus regulēšana, cīņa pret terorisma finansēšanu, kiberdrošība un imigrācija.

Gaidāms, ka sarunu starplaikos tiks apspriesta arī palīdzība Grieķijai.

G7 valstu un valdību vadītāji tiksies mēneša beigās Sicīlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu