Lībijas krasta apsardze aiztur 493 migrantus pēc jūras kaujas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lībijas krasta apsardze trešdien aizturēja koka laivu ar 493 migrantiem pēc tam, kad šo operāciju mēģināja aizkavēt Vācijas nevalstiskās organizācijas kuģis un krasta apsardzi apšaudīja cilvēku kontrabandisti, paziņoja Lībijas karaflote.

Migranti, kas devās uz Itāliju, tika pārtverti pie Lībijas rietumu pilsētas Sabrātas, sacīja karaflotes preses sekretārs Aijūbs Kāsims.

Vācijas nevalstiskā organizācija «Sea-Watch» «mēģināja izjaukt krasta apsardzes operāciju ... Lībijas ūdeņos un gribēja uzņemt migrantus ar ieganstu, ka Lībija neesot droša,» Kāsims pavēstīja ziņu aģentūrai AFP.

«Sea-Watch» ievietoja tviterī videoierakstu un paziņoja, ka tajā redzams, kā Lībijas krasta apsardzes kuģis gandrīz sadūries ar šīs organizācijas kuģa priekšgalu.

«Šis Eiropas Savienības finansētais Lībijas patruļkuģis gandrīz ietriecās mūsu civilajā glābšanas kuģī,» teikts šī videoieraksta titros.

Kāsims arī sacīja, ka krasta apsardzi apšaudījuši cilvēku kontrabandisti, bet par cilvēku upuriem netika ziņots.

Starp aizturētajiem 493 migrantiem 277 bija no Marokas, bet daudzi citi - no Bangladešas. Laivā bija 20 sievietes un viens bērns. Visi migranti tika aizvesti uz karaflotes bāzi Tripolē.

Kāsims piebilda, ka laivā bijuši ari migranti no Sīrijas, Tunisijas, Ēģiptes, Sudānas, Pakistānas, Čadas, Mali un Nigērijas.

Saskaņā ar starptautisko organizāciju ziņām Lībijā pašlaik atrodas no 800 000 līdz vienam miljonam migrantu galvenokārt no Aizsahāras valstīm, kas cer pāri Vidusjūrai nokļūt Eiropā.

Lībijas Nelegālās imigrācijas apkarošanas centra pārstāvis otrdien apliecināja, ka apcietinājumā aizturēšanas centros Lībijā šobrīd atrodas 7000 līdz 8000 nelegālo imigrantu, pamatā no Aizsahāras Āfrikas valstīm.

Itālijas likumsargi izteikuši aizdomas, ka nelegālie imigranti Eiropā pāri Vidusjūrai tiek ievesti, labdarības organizācijām sadarbojoties ar cilvēku kontrabandistiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu