Zemestrīcē Ķīnas rietumos deviņi bojāgājušie

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas rietumos, Sjiņdzjanas Uiguru autonomajā rajonā, ceturtdien notika 5,5 magnitūdu stipra zemestrīce, kurā gājuši bojā deviņi cilvēki un vēl vairāki desmiti ievainoti, ziņo valsts mediji.

Zemestrīce notika plkst.5.58 pēc vietējā laika (plkst.0.58 pēc Latvijas laika). Tās epicentrs atradās 213 kilometrus uz dienvidrietumiem no senās Zīda ceļa pilsētas Kašgaras, vēsta ASV Ģeoloģiskais dienests. Zemestrīcei sekoja vairāki pēcgrūdieni.

Laikraksts «People's Daily» tviterī ievietojis pilnīgi sagrautas ēkas fotogrāfiju. Citās fotogrāfijās redzami kādas ēkas iegruvušie griestu paneļi un veikalā uz grīdas nokritušās preces.

Zemestrīce, kas notika salīdzinoši nomaļā un reti apdzīvotā rajonā netālu no Tadžikistānas robežas, skārusi vairāk nekā 12 000 cilvēku un aptuveni 9200 no tiem evakuēti uz drošākām vietām, vēsta ziņu aģentūra «Siņhua».

«Siņhua» ziņo, ka 23 cilvēki ievietoti slimnīcā.

Zemestrīces skartajā reģionā sagruvušas aptuveni 180 ēkas, paziņojušas vietējās varasiestādes.

«Siņhua» vēsta, ka glābšanas darbos iesaistīti vairāk nekā 1000 karavīru un policistu un aptuveni 1500 civilo darbinieku.

Ķīnā, īpaši tās kalnainajos rietumu un dienvidrietumu rajonos, zemestrīces ir visai ierasta parādība.

2003.gada februārī 6,8 magnitūdu stiprā zemestrīcē Sjiņdzjanā gāja bojā 268 cilvēki un tika nodarīti ievērojami postījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu