«Ventspils» basketbolisti iekļūst LBL finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkventspils.lv

Deviņkārtējā valsts čempione «Ventspils» trešdien trešajā «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla spēlē savā laukumā ar 100:68 (22:27, 28:20, 19:16, 31:5) pieveica «Barons kvartāls» komandu un sasniedza finālu.

Sērijā līdz trim uzvarām «Ventspils» uzvarēja ar pārliecinošo 3-0.

«Ventspils» sastāvā 18 punktus iemeta Folerins Kempbels, kamēr pa 14 punktiem guva Ronalds Zaķis, Ingus Jakovičs un Edgars Žeļonis. Savukārt «Barons kvartāls» labā ar 16 punktiem izcēlās Tailers Larsons, bet 15 punktus pievienoja Taurs Jogela.

Iepriekšējās divās spēlēs «Ventspils» izcīnīja pārliecinošas uzvaras, tomēr trešajā mačā «Barons kvartāls» ļoti labi aizvadīja pirmo ceturtdaļu, kuras laikā izdevās izvirzīties vadībā ar 18:11, bet pirmās desmit minūtes noslēgt ar piecu punktu pārsvaru (27:22). Tomēr otro ceturksni ventspilnieki iesāka ar 8:0 izrāvienu, kas ļāva pārņemt vadību, taču nekur tālu atrauties neizdevās. Pirmo puslaiku «Ventspils» noslēdza ar trīs punktu pārsvaru - 50:47.

Arī otro puslaiku mājinieki iesāka ar nelielu izrāvienu, kas ļāva iegūt jau desmit punktu vadību (63:53), taču tik un tā laukumā bija gana līdzvērtīga cīņa. «Barons kvartāls» gan visu laiku bija iedzinējos, bet noslēdzošajā ceturtdaļā ventspilnieku pārsvars pieauga jau līdz 20 punktiem. Par spīti tam, ka pamatlaika otrajā pusē «Ventspils» atradās diezgan drošā vadībā, abu vienību basketbolisti savā starpā nekautrējās apmainīties «laipnībām». Tiesa, tas gan neaizkavēja titulētā kluba ceļu pretī Latvijas čempionāta finālam, turklāt noslēgumā tika izcīnīta pat graujoša uzvara, jo noslēdzošajā ceturksnī viesi iemeta tikai piecus punktus.

Finālā «Ventspils» tiksies ar «VEF Rīga» vai pagājušās sezonas čempioni «Valmieru»/ORDO. Šīs sērijas pirmajā mačā otrdien uzvaru savā laukumā ar 71:70 guva rīdzinieki, izšķirošo metienu realizējot pieredzējušajam Jānim Blūmam.

Tikmēr «Barons kvartāls» gana veiksmīgo sezonu turpinās, cīnoties par LBL bronzas medaļām.

Kaut regulārajā sezonā trijos no četriem mačiem rīdzinieki izrādīja ļoti nopietnu pretestību «Ventspils» komandai, pusfināla sērija kopumā aizritēja bez intrigas, Kurzemes klubam vispirms uzvarot savā laukumā ar 108:66, bet pēc tam arī viesos ar 87:69.

LBL finālā ventspilnieki atgriezušies pēc gada pārtraukuma, jo pērn nācās piedzīvot zaudējumu pusfinālā pret «VEF Rīga», noslēgumā iegūstot bronzu.

Deviņkārtējā valsts čempione «Ventspils» kļuva par regulārā čempionāta labāko komandu, kopā ar otrās vietas ieguvēju «VEF Rīga» uzreiz nodrošinot vietu pusfinālā, kamēr divus valsts čempionu titulus ieguvušais «Barons kvartāls» pamatturnīrā ieņēma piekto vietu, pēc tam sīvā ceturtdaļfināla sērijā ar 3-2 uzvarot «Jēkabpili».

Četrās regulārās sezonas spēlēs šosezon «Ventspils» un «Barons kvartāls» komanda uzvaras dalīja uz pusēm. Potenciālie sērijas pastarīši «Barons kvartāls» 29.oktobrī savā laukumā pieveica pretiniekus ar 66:62, bet 12.aprīlī pašās regulārās sezonas beigās viesos uzvarēja ventspilniekus ar 94:89. Tikmēr «Ventspils» vienā no mačiem salauza pretiniekus vien pagarinājumā, svinot uzvaru ar 100:91, savukārt pārliecinošāk noslēdzās pirmā apļa mačs, kurā «Ventspils» uzvarēja ar 95:74.

Ventspilnieki ir regulāri Latvijas čempionāta pusfināla sēriju dalībnieki kopš 1996.gada. No līdz šim aizvadītas 21 pusfināla sērijas «Ventspils» uzvarējusi 16. Tikmēr rīdzinieki Latvijas čempionāta pusfinālā līdz šim spēlējusi 15 reižu - piecas uzvarētas sērijas un desmit neveiksmes. Iepriekšējo reizi «baroni» pusfinālā spēlēja 2013. gada pavasarī.

«Ventspils» un «Barons kvartāls» Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs tikās astoto reizi un līdz šim visās uzvarējuši ventspilnieki. Septiņās, tai skaitā 2005. un 2006.gada čempionātu finālos, rīdziniekiem nav izdevies izcīnīt nevienu uzvaru, savukārt 2009.gada finālā «Ventspils» uzvarēja ar 4-3, pēdējās spēles likteni izšķirot tikai pagarinājumā.

Paredzams, ka LBL finālsērija sāksies 19.maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu