Makrona kustība atraida ekspremjeru Valsu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Francijas sociālistu premjerministrs Manuels Valss parlamenta vēlēšanās nevarēs kandidēt kā jaunievēlētā prezidenta Emanuela Makrona dibinātās kustības kandidāts, paziņojusi tās amatpersona.

Makrona dibinātās kustības «En Marche!» («Uz priekšu!»), kas jau paziņojusi par nosaukuma maiņu uz «La Republique en Marche» («Uz priekšu, Republika!»), kandidātu atlases komisijas vadītājs atklāja radiostacijai «Europe1», ka Valss «neatbilst kritērijiem» un tādēļ nevar kandidēt.

Valss otrdien paziņoja, ka Sociālistiskā partija «ir mirusi» un jūnijā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās viņš vēlas startēt no Makrona kustības.

Par šādu lēmumu Valsu asi kritizēja viņa paša pārstāvētie sociālisti.

Centriski noskaņotais Valss, kas iestājas par darba tirgus liberalizāciju, jau pirms prezidenta vēlēšanām paziņoja, ka atbalsta Makronu. Par šādu soli bijušais premjers izšķīrās pēc tam, kad sociālistu priekšvēlēšanās viņš zaudēja partijas kreisā spārna pārstāvim Benuā Amonam, kurš savukārt cieta graujošu sakāvi jau prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā.

Valss līdz pērnā gada beigām bija Francijas premjerministrs, savukārt Makrons no 2014.gada līdz 2016.gadam Valsa valdībā ieņēma ekonomikas ministra amatu.

Lai savā kustībā saglabātu līdzsvaru starp centriski kreisajiem un centriski labējiem, Makrons, kurš jau atkāpies no kustības līdera amata, nelabprāt tajā pēdējā laikā ir uzņēmis sociālistus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu