Vācietis Hāgers par rupjību pret Mozjakinu saņēmis diskvalifikāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Vācijas hokeja izlases uzbrucējs uzbrucējs Patriks Hāgers pēc rupjības pret Krievijas hokejistu Sergeju Mozjakinu saņēmis diskvalifikāciju uz divām pasaules čempionāta spēlēm.

Pirmdien notikušajā cīņā pirmajā trešdaļā laukuma viduszonā Hāgers nogāza Krievijas izlases ceturtās maiņas uzbrucēju brīdi pēc tam, kad viņš jau bija atbrīvojies no ripas. Hāgers nolika savu roku priekšā Mozjakinam, bet kreiso kāju aizlika aiz pretinieka kājām un pēc tam viņu nogāza, kas lika krievam smagi piezemēties un atsist galvu pret ledu.

Otrdienas vakarā organizatori paziņoja, ka Hāgera uzvedība varēja izraisīt Mozjakinam nopietnu traumu, tāpēc viņam būs jāizlaiž nākamās divas pasaules čempionāta spēles, kurās Vācija sacentīsies ar Slovākiju un Dāniju.

Hāgers varēs sacensību saimniecei palīdzēt noslēdzošajās divās grupu turnīra cīņās pret Itāliju un Latviju.

Līdz šim šajā turnīrā Hāgers trijos mačos guvis divus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli. Vāciju piemeklējušas nopietnas sastāva problēmas, jo iepriekš tika ziņots, ka traumas dēļ turnīrā vairs nepiedalīsies cits uzbrucējs Tobiass Rīders, kurš bija vienības vienīgais pārstāvis no Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Vācijas hokejisti pasaules čempionātu iesāka ar uzvaru 2:1 pār ASV, taču pēc tam tika ciests smags zaudējums 2:7 Zviedrijai, bet pirmdien ar 3:6 zaudēts Krievijai.

Pēc trim kārtām A apakšgrupas līdere ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem trijās spēlēs ir Latvija, tai ar astoņiem punktiem seko Krievija, seši punkti ir ASV, bet četri punkti - Zviedrijai. Pa trim punktiem iekrājušas Slovākija un Vācija, divi punkti ir Dānijai, bet viens - Itālijai.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu