Marinas Lepēnas māsasmeita uz laiku aiziet no politikas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Divas dienas pēc Marinas Lepēnas sakāves Francijas prezidenta vēlēšanās viņas māsasmeita parlamentāriete Mariona Marešala-Lepēna otrdien paziņoja, ka aiziet no politikas – vismaz pagaidām.

Marešala-Lepēna 2012.gadā tika ievēlēta par Nacionālās asamblejas deputāti no galēji labējās Nacionālās frontes un toreiz 22 gadu vecumā kļuva par jaunāko parlamenta apakšpalātas locekli, bet tagad ir paziņojusi, ka «uz kādu laiku» aiziet no politikas.

Viņa paziņoja par šo lēmumu vēstulē, kuru trešdien publicē Dienvidfrancijas reģionālais laikraksts «Vaucluse Matin».

Marešala-Lepēna paskaidroja, ka viņa «vēlas strādāt ... biznesa pasaulē», kā arī pavadīt vairāk laika ar ģimeni. Viņa ir gados jauna bērna māte un šķirtene.

Marešala-Lepēna, kas savā partijā pazīstama vienkārši kā Mariona, sacīja, ka negrib «par visu cenu turēties» pie statusa, ko viņai nodrošina deputāta mandāts.

Viņas lēmums aiziet no politikas ir trieciens Nacionālajai frontei pirms jūnijā paredzētajām parlamenta vēlēšanām.

Marešala-Lepēna tomēr uzstāja, ka viņa neuzgriež muguru politiskajai cīņai uz visiem laikiem. «Es nekad nespēšu palikt vienaldzīga pret līdzpilsoņu ciešanām,» teikts viņas vēstulē laikrakstam.

Marešala-Lepēna ne vien aiziet no parlamenta, bet arī atsakās no opozīcijas līdera statusa Provansas-Alpu-Azūra krasta reģiona padomē.

Viņa agrāk ir paudusi neapmierinātību ar Nacionālās frontes iekšējām nesaskaņām un savām attiecībām ar mātesmāsu Marinu Lepēnu un partijas priekšsēdētāja vietnieku Floriānu Filipo, kurš ir ievirzījis partiju «sociālākā» virzienā, kas nepatīk tās konservatīvajam spārnam.

Marina Lepēna bija izteikusies, ka viņas vēlēšanu uzvaras gadījumā māsasmeita būtu pārāk «nepieredzējusi» ministra amatam, savukārt Filipo decembrī raksturoja Marešalu-Lepēnu kā «vientuļu un izolētu» šajā partijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu