Roberts Gobziņš atradis jaunu izaicinājumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Radio personība, DJ un mūziķis Roberts Gobziņš šajā pavasarī nesnauž. Papildus jaunu dziesmu komponēšanai, radio raidījuma vadīšanai un īpašu koncertu organizēšanai viņš pievērsies kam jaunam un pavisam cēlam - nodod savas muzikālās zināšanas nākamajām paaudzēm.

Jau kopš janvāra Gobziņš vada nodarbības 7 - 14 gadus veciem bērniem Rīgas dīdžejskolā. Māca gan tehniskos aspektus - kā saklausīt ritmu, kā samiksēt divus, trīs un pat vairākus skaņdarbus. Papildus, kas viņaprāt vēl svarīgāk - rāda jauniešiem skaņu un tehnikas izcelsmi, paša vārdiem izsakoties - «saknes». Pusotru stundu garās nodarbības laikā bērni tiek izspēlēties uz lenšu magnetofoniem, mācās, kā izmantot dažādas skaņas un radīt unikālus muzikālus priekšnesumus, kā arī gūst priekšstatu, kā darbojas radio dīdžejs.

«Pirmkārt jau pašam patīk, nekad iepriekš neesmu bijis skolotājs. Bet kas svarīgāk - redzu, cik ļoti jauniešiem izmainās priekšstati un mūzikas sajūta pēc mūsu nodarbībām. Mūsdienās jau ir vienkārši - ņem, ko Youtube miljoni skatās, un tā arī tā gaume veidojas, bieži vien vienā virzienā. Ielikt viņos vēlmi eksperimentēt un rakt - tā ir forša sajūta!» saka Roberts.

Bērni ir sajūsmā un atzīst, ka bieži vien vecāku un vienaudžu vidū jūtas nesaprasti savas muzikālās gaumes dēļ. Dīdžejskolā ir sastapuši pieaugušu padomdevēju, kas ne tikai zina, kas ir dabsteps, regejs vai drum’n’bass, bet pats to spēlē, iemāca trikus un pievieno jaunieša gaumei vēl neatklātas šķautnes. Kursu beidzot, studentiem ir pilnīgi cita izpratne, un bieži tie ir mainījuši uzskatus par to, kas vispār ir mūzika. Turklāt tie tiek pie īpašas iespējas - uzstāties radio «Naba» raidījumā «Zvaigznīšu brīdis».

Pieaugušajiem Roberts piedāvā īpašu lekciju kursu «fiška», kurā dalās ar dīdžejmeistarības trikiem un noslēpumiem.

www.rigasdjskola.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu