Rihards Bukarts: Dažkārt uz soliņa nedzirdu, ko man maiņas biedri saka

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spēlējot izlases sastāvā, individuālā statistika paliek otrajā plānā, jo daudz svarīgāks ir komandas sniegums, uzskata Latvijas valstsvienības debitants Rihards Bukarts, kurš pēc pirmajiem diviem mačiem pasaules čempionātā ir Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs.

Bukarts savu debijas pasaules čempionātu ir sācis ļoti labi, izceļoties ar trīs rezultatīvām piespēlēm, savukārt Latvijas izlase ar 3:0 uzveica Dāniju un ar 3:1 arī Slovākiju, kas Boba Hārtlija trenētajai komandai ar sešiem punktiem ļauj atrasties A apakšgrupas pirmajā vietā.

Patlaban 21 gadu vecais Bukarts, kurš sezonu aizvadīja Ziemeļamerikā, spēlējot Amerikas Hokeja līgas (AHL) un Austrumkrasta Hokeja līgas (ECHL) klubos, ir ļoti labi iekļāvies izlasē, arī pārbaudes spēlēs izceļoties ar rezultatīvu sniegumu, jo sešās spēlēs guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Tomēr, runājot izlases kontekstā, viņam komandas sniegums ir svarīgāks nekā individuālie sasniegumi.

«Punkti neko nenozīmē, jo svarīgākās ir uzvaras. Protams, punkti palīdz, taču čempionāts tikai uzņem gaitu, bet mums vēl priekšā ir astoņas spēles,» Bukarts smaidot atgādināja, ka Latvijas izlases mērķis ir ceturtdaļfināla sasniegšana.

Pēc spēles ar Slovākiju viņam izdevies aizmigt vien pēc trijiem naktī, jo emocijas vēl bijušas lielas, tomēr pirmdien Bukarts bija viens no tiem spēlētājiem, kurš piedalījās treniņā uz ledus. «Treneris gribēja, lai paslidoju, lai izkustos. Nākamā spēle būs pēc 24 stundām, tāpēc šāda izslidošanās man noteikti nāks par labu,» pauda spēlētājs.

«Pašam atmiņā iesēdusies pirmā piespēle, jo tā bija debijas spēle, bet ļoti labas sajūtas bija, kad ar brāli [Robertu] un Zemgu [Girgensonu] labi izspēlējām un iemetām skaistus vārtus. Ar brāli, spēles laikā mainoties, īsti nav laika ar aci piemiegt, taču uz soliņa viņš man dažreiz pa sānu iedod,» smejot sacīja Bukarts jaunākais.

«Tāpat Jānis Sprukts un Miks Indrašis kā pieredzējuši spēlētāji man daudz palīdz, pamāca. Mēs daudz runājam, vēl meklējam īsto saprašanos, tāpēc domāju, ka ar katru nākamo spēli būs labāk.»

Bukarts, izbaudot savu debijas čempionātu, atzina, ka viss lielos vilcienos ir kārtībā. «Gulta ir maziņa, bet gulēt var, ēdināšana laba, mani apmierina, tikai internets ir ļoti slikts, taču ar to tiksim galā, var jau izmantot 3G, tikai tad rēķins būs liels,» par sadzīvi sacīja hokejists, kurš dzīvo vienā numuriņā ar brāli. «Dažreiz brālis ir pārāk stingrs pret mani, neļauj izvērsties,» smejot piebilda Bukarts.

Nākamo maču Latvija otrdien aizvadīs pret Itāliju. «Tā būs nākamā svarīgā spēle. Itāļi labi cīnās vārtu priekšā, nedod daudz vietas, tāpēc aizsargiem būs jāmet, jādabū ripa uz vārtu priekšu, kur mums būs par to jācīnās. Spēka mums pietiks, pirmdien atpūtīsimies un būsim gatavi. Līdzjutēji ir fantastiski, mums jābūt līmenī. Es dažkārt uz soliņa nedzirdu, ko man maiņas biedri saka.

Emocijas ir ļoti īpašas, dziedāt himnu, tik daudz cilvēku, skaisti,» Bukarts ir gatavs izbaudīt arī nākamo spēli un darīt visu, lai komanda turpinātu uzvaru sēriju.

Šī ir pirmā reize, kad Latvijas izlasei planētas meistarsacīkstes izdevies sākt ar divām uzvarām. Pirms tam vienīgo reizi tā pasaules čempionātu ar panākumu bija sākusi 2014.gadā Minskā, taču toreiz otrajā mačā tika piedzīvota neveiksme.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Latvija, bet pieci punkti ir Krievijai. Četrus punktus tikmēr guvusi Zviedrija, kamēr pa trim punktiem izcīnījušas Vācija un ASV. Savukārt pie diviem tikusi Slovākija, kamēr viens punkts ir Itālijai, bet bez punktiem ir Dānija.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs otrdien pret Itāliju, kam sekos spēles ar Zviedriju, ASV, Krieviju un Vāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu