Bertāna «Spurs» sērijas ceturtajā mačā smagi zaudē «Rockets»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Hjūstonas «Rockets» komanda svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfināla ceturtajā spēlē ar 125:104 (34:22, 23:31, 34:23, 34:28) savā laukumā pieveica latvieša Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio «Spurs» un sērijā līdz četrām uzvarām panāca neizšķirtu 2-2.

Bertāns pēc viena mača izlaišanas atgriezās laukumā, nospēlējot noslēdzošās piecas minūtes un 30 sekundes. Tobrīd spēles liktenis jau bija izšķirts, bet latvietis pa šo laiku iemeta vienu no diviem divpunktu metieniem.

«Spurs» rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Džonatons Simonss, kamēr 16 punktus pievienoja Kavai Lenards un Lemarkuss Oldridžs.

Savukārt «Rockets» rindās ar 28 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Džeimss Hārdens, bet 22 punktus pievienoja Ēriks Gordons.

Jau pirmās ceturtdaļas laikā «Rockets» ieguva 15 punktu pārsvaru (27:12), tomēr turpinājuma «Spurs» vienībai izdevās cīņas gaitu izlīdzināt, lielajā pārtraukumā dodoties vairs tikai ar četru punktu deficītu (53:57).

Tiesa, trešajā ceturksnī mājinieki atkal bija uz viļņa, sasniedzot arī 18 punktu vadību, turklāt pamatlaika noslēgumā šo pārsvaru izdevās ne tikai nosargāt, bet arī palielināt. Tas spēles beigās laukumā ļāva doties arī abu vienību rezervistiem, tostarp Bertānam.

Sērijas pirmajā mačā «Spurs» cieta neveiksmi ar 99:126, bet otrajā revanšējās un uzvarēja ar 121:96, turklāt bija labāka arī pirmajā cīņā Hjūstonā, pieveicot pretiniekus ar 103:92.

Rietumu konferences pusfināla sērijas nākamais mačs notiks otrdien Sanantonio.

Otrā Rietumu konferences pusfināla sērijā Goldensteitas «Warriors» ar 3-0 ir vadībā pret Jūtas «Jazz».

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā «Spurs» zaudēja divus izbraukuma mačus, tomēr ar 4-2 apspēlēja Memfisas «Grizzlies», savukārt divu līgas vērtīgākā spēlētāja balvas pretendentu duelī Hārdens un «Rockets» komanda ar 4-1 pieveica Raselu Vestbruku un Oklahomasitijas «Thunder».

Regulārajā turnīrā Grega Popoviča trenētā «Spurs» komanda ieņēma otro vietu Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā, bet «Rockets» komanda guva par sešiem panākumiem mazāk un bija trešajā vietā konferencē.

Bertāns savā NBA debijas sezonā regulārajā čempionātā gāja laukumā 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Viņš četros mačos iemeta vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes «Hornets» tika gūts 21 punkts.

Bertāns kļuvis tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalījies NBA izslēgšanas turnīrā. Biedriņš savulaik «play-off» mačos pārstāvēja Goldensteitas «Warrors» vienību, ar kuru 2007. un 2013.gadā sasniedza otro kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu