«Spurs» pusfināla trešajā spēlē uzvar «Rockets» un izvirzās vadībā sērijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Sanantonio «Spurs» piektdiena izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfināla trešajā spēlē viesos ar 103:92 (19:21, 24:18, 29:27, 31:26) pārspēja Hjūstonas «Rockets», sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Bertāns bija pieteikts šim mačam, taču laukumā nedevās.

«Spurs» rindās ar 26 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kavai Lenards. Tāpat 26 punktus sameta Lamarkuss Oldridžs, kuram arī septiņas bumbas zem groziem, 15 punkti Petijam Milsam, 12+9 Po Gasolam, bet 11 punktus iemeta Denijs Grīns.

Sanantonio komandai šajā spēlē un atlikušajā sezonā jāiztiek bez viena no līderiem Tonija Pārkera, kuram kājas traumas dēļ sezona beigusies. Kopš savas debijas līgā 2001.gadā viņš allaž palīdzēja komandai izslēgšanas turnīra spēlēs, bet piektdien «Spurs» pirmo reizi 16 gadu laikā bija jāiztiek bez Pārkera. Viņa vietā spēli sāka Dedžonte Marejs, kurš 14 minūtēs guva divus punktus.

Tikmēr «Rockets» komandu no zaudējuma neglāba Džeimsa Hārdena 43 punkti, 17 punktus iemeta Trevors Ariza, bet 12 punkti un 16 atlēkušās bumbas Klintam Kapelam.

Pirmajā puslaikā nevienai no komandām neizdevās iegūt ievērojamu pārsvaru. «Spurs» basketbolisti bija nonākuši iedzinējos ar pieciem punktiem, taču pirmo puslaiku uzvarēja ar 43:39. Otrajā puslaikā Sanantonio komandas pārsvars sasniedza desmit punktus, vadību noturot līdz mača beigām un svinot uzvaru.

Kā vēstīts, sērija pirmajā mačā «Spurs» cieta neveiksmi ar 99:126, bet otrajā mačā revanšējās un uzvarēja ar 121:96.

Rietumu konferences pusfināla ceturtā spēle notiks svētdien Hjūstonā.

LETA jau ziņoja, ka izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā «Spurs» zaudēja divus izbraukuma mačus, tomēr ar 4-2 apspēlēja Memfisas «Grizzlies», savukārt divu līgas vērtīgākā spēlētāja balvas pretendentu duelī Hārdens un «Rockets» komanda ar 4-1 pieveica Raselu Vestbruku un Oklahomasitijas «Thunder».

Regulārajā turnīrā Grega Popoviča trenētā «Spurs» komanda ieņēma otro vietu Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā, bet «Rockets» komanda guva par sešiem panākumiem mazāk un bija trešajā vietā konferencē.

Bertāns savā NBA debijas sezonā regulārajā čempionātā gāja laukumā 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Viņš četros mačos iemeta vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes «Hornets» tika gūts 21 punkts.

Bertāns kļuvis tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalījies NBA izslēgšanas spēlēs. Biedriņš savulaik «play-off» mačos pārstāvēja Goldensteitas «Warrors» vienību, ar kuru 2007. un 2013.gadā sasniedza otro kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu