Rūnija Mara intīmā un personiskā portretējumā - drāmā «Una»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

No piektdienas, 5. maija, kinoteātros visā Latvijā skatāma režisora Benedikta Endrūsa (Benedict Endrews) drāma «Una», kur titullomā spoži sevi demonstrē godalgotā Rūnija Mara un Bens Mendelsons. Filmas pamatā – dramaturga Deivida Harovera skandalozā luga Melnais strazds (Blackbird).

Foto: Kadrs no filmas

Filmas pamatā ir dramaturga Deivida Harovera 2005.gadā tapusī luga «Blackbird» (Melnais strazds), kuras sižets balstīts patiesā stāstā par kādu notiesāto - Tobiju, bijušo jūras kājnieku, kurš internetā iepazīstas ar pusaudzi un aizved viņu ceļojumā uz Eiropu. Pēc nedēļas abi tiek notverti, un Tobijam tiek piespriesti daudzi gadi cietumā. Šis gadījums bija viens no pirmajiem, kas veicināja stingrāku likumdošanu interneta regulācijas jomā Lielbritānijā un Skotijā. Luga ar milzu panākumiem demonstrēta dažādās pasaules valstīs un kultūrās – gan Lielbritānijā un ASV, gan Indijā un pat Dienvidkorejā. 2016.gadā tā tika no jauna uzvesta Brodvejā ar Mišelu Viljamsu (Michelle Williams) un Džefu Danielsu (Jeff Daniels) galvenajās lomās, un saņēma virkni pozitīvu atsauksmju no kritiķiem.

Arī kinoversijā stāsts nezaudē saikni ar teātri – šī ir daudzas teātra godalgas ieguvušā Benedikta Endrūsa (Benedict Endrews) debija kino. Reikjavīkā (Islande) dzīvojošais austrāliešu filmu režisors teātra pasaulē zināms ar dažādu klasiķu darbu radikāliem dramatizējumiem, piemēram, Šekspīru, Čehovu un Viljamsu, gan ar mūsdienu dramaturģijas uzvedumiem. Viņa veidotie Šekspīra darbu uzvedumi saņēmuši vairāk kritiķu uzmanības un uzslavu nekā jebkura cita 21. gadsimta sākuma Austrālijas režisora veikums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu