Valsts svētkos Rīgā notiks mākslas uguņošanas sacensības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā, 11.novembra krastmalā, šovakar no plkst.22 norisināsies 12.starptautiskās mākslas uguņošanas sacensības. Skatītājiem būs iespēja vērtēt visu komandu sniegumu un balsot par sev tīkamāko priekšnesumu. Sacensībās piedalīsies komandas no Somijas, Lielbritānijas un Meksikas, un arī Latvijas.

Savukārt sacensību noslēgumā svētku uguņošanas priekšnesumu sniegs arī pašmāju mākslinieki. Uzvarētāju noteiks summējot sacensību žūrijas un skatītāju piešķirtos punktus, taču tiks sveikta arī skatītāju simpātiju ieguvusī uguņošanas komanda.

Pēc sacensībām pasākuma apmeklētāji 4.maija svētku svinību izskaņā varēs vērot pašmāju pirotehniķu uguņošanaspriekšnesumu, kuru demonstrēs SIA «PyroPower». Priekšnesuma muzikālā noformējuma pamatā ir komponista Ulda Marhilēviča kompozīcija «Brīvības svīta».

Vērienīgs pasākums «Pavasaris. Roks. Daugava» no plkst.17 līdz 24 notiks 11.novembra krastmalā, kur muzicēs Latvijas roka un poproka grupas - «Linga», «Tumsa», «Autobuss debesīs» un solists Ivo Fomins.

Plkst.21 apmeklētājiem būs iespēja klausīties Jura Kulakova dziesmu ciklu «Septiņarpus dziesmas ar Eduarda Veidenbauma vārdiem» solistes Ievas Akurateres un Kristapa Krievkalna instrumentālās grupas sniegumā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu