Klintone vēlēšanu sakāvē vaino FIB direktoru un Krieviju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidenta vēlēšanu Demokrātiskās partijas kandidāte Hilarija Klintone otrdien savā vēlēšanu sakāvē tieši vainoja Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) direktoru Džeimsu Komiju un Krieviju, sakot, ka šī iejaukšanās «aizbaidījusi» vēlētājus.

Runājot sieviešu forumā Ņujorkā, viņa sacīja, ka uzņemas «pilnīgu personīgu atbildību» par vairākām kampaņas kļūmēm, kas pasliktināja izredzes cīņā ar republikāņu sāncensi Donaldu Trampu.

Tomēr Klintone arī vainoja Krievijas kiberuzbrukumus un iejaukšanos, kā arī, jo īpaši, FIB direktoru, kurš neilgi pirms 8.novembra vēlēšanām paziņoja, ka atsāk pārbaudi Klintones e-pastu lietā.

«Es biju ceļā uz uzvaru, līdz Džima Komija 28.oktobra vēstule un krievu «WikiLeaks» kombinācija raisīja šaubas cilvēku prātos, kas sliecās balsot par mani, bet tika aizbaidīti,» sacīja Klintone.

«Ja vēlēšanas būtu notikušas 27.oktobrī, es būtu jūsu prezidente.»

Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu Klintone raksturoja kā cilvēku, «kurš nav mana fanu kluba biedrs».

«Viņš noteikti iejaucās mūsu vēlēšanās, un tas bija skaidrs, ka viņš kaitēja man un palīdzēja manam oponentam,» viņa sacīja.

«Vienas vai divu stundu laikā» pēc tam, kad 7.oktobrī atklātībā bija nonācis 2005.gada videomateriāls ar Trampa rupjībām, «WikiLeaks» publiskoja Krievijas nozagtos Klintones darbinieku e-pastus, atgādināja bijusī demokrātu kandidāte.

«Kāda sagadīšanās. Tādas lietas nav iespējams vienkārši sagudrot,» viņa atzina.

«Iemesls, kāpēc, kā es uzskatu, mēs zaudējām, bija šie traucējošie notikumi pēdējo desmit dienu laikā,» viņa piebilda.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu