Lepēna saņem atbalstu no vēlēšanu pirmās kārtas kandidāta

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prezidenta vēlēšanu kandidāts, labējais nacionālists Nikolā Dipons-Enjāns, kurš vēlēšanu pirmajā kārtā 23.aprīlī ieguva apmēram 5% balsu un neiekļuva otrajā kārtā, tagad ir apsolījis atbalstu galēji labējai kandidātei Marinai Lepēnai, kas otrajā kārtā sacentīsies ar centristu Emanuelu Makronu.

Dipons-Enjāns paziņoja telekanālam «France 2», ka viņš noslēdzis vienošanos veidot valdību kopā ar Lepēnu, kura, kā viņš sacīja, «nav no ekstrēmi labējiem, cik man zināms».

Dipons-Enjāns ir konservatīvās gollistu partijas «Debout La France» («Celies, Francija», DLF) dibinātājs un priekšsēdētājs, bet Lepēna pārstāv partiju «Nacionālā fronte» (FN). Šīs partijas būs sāncenses parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā jūnijā, bet tām būs kopīga programma otrajā kārtā, sacīja Dipons-Enjāns.

Francija ir «pārdzīvojusi piecus briesmīgus gadus ar [prezidentu sociālistu] Fransuā Olandu, un es domāju, ka Emanuels Makrons ir Olands 10.pakāpē, kuru izgudroja finanšu un mediju intereses,» sacīja Dipons-Enjāns.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka Makrons prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā 7.maijā sakaus Lepēnu ar 20 procentpunktu pārsvaru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu