Škoda kompakto krosoveru kristījuši par KAROQ

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Škoda

ŠKODA jaunā kompaktā krosovera nosaukums ir KAROQ. Nosaukums un izruna ir cēlušies no alutiku valodas, pamatiedzīvotāju cilts, kas dzīvo uz salas Aļaskas dienvidu piekrastē. Izvēloties jaunā kompaktā krosovera nosaukumu, ŠKODA balstās uz ŠKODA KODIAQ izrunu, tādējādi tiek radīta konsekventa zīmola aktuālo un nākotnes krosoveru modeļu nomenklatūra. ŠKODA KAROQ pirmo reizi publikai tiks atklāts 18. maijā Stokholmā, un tas iezīmēs jauna posma sākumu ŠKODA krosoveru kampaņā.

«ŠKODA KAROQ ir pilnīgi no jauna radīts krosovers, kas uzstādīs mūsu zīmola un visa segmenta nākotnes kritērijus visās jomās. Ar jauno krosoveru mēs veicam nākamo loģisko soli mūsu krosoveru modeļu stratēģijā,» skaidro ŠKODA vadītājs Bernhards Maiers.

Līdzīgi kā iepriekš ar ŠKODA KODIAQ, Kodjakas salas iedzīvotāji ir devuši iedvesmu jaunajam nosaukumam ŠKODA KAROQ. Nomaļā Aļaskas Dienvidu piekrastes arhipelāga koordinātas ir 57°N un 153°W, un tā neskartās un nesabojātās ainavas ir pārsteidzošas.

Pamatiedzīvotāju alutiku cilts valodā, kas apdzīvo šo arhipelāgu, «automobilis» ir «KAA’RAQ». Terminu «RUQ» viņi lieto, apzīmējot «bultu». Tā savukārt ir simbols, kas ieņem centrālo vietu ŠKODA emblēmā un atspoguļo zīmola dinamiku. Galu galā ŠKODA jaunā, kompaktā krosovera – ŠKODA KAROQ – nosaukums veidots apvienojot abus spēcīgos vārdus.

Foto: Škoda

ŠKODA 2025 nākotnes stratēģijas ietvaros tuvāko gadu laikā zīmols turpinās konsekventu modeļu klāsta paplašināšanu. Galvenais uzsvars tiks likts tieši uz krosoveru modeļu portfeļa paplašināšanu.

Pilna izmēra krosovers ŠKODA KODIAQ tirgū nonāca tikai pavisam nesen, un var piebilst, ka tas kļuva par Latvijas Gada auto 2017. Ar KAROQ čehu uzņēmums sāks nākamo posmu krosoveru klāsta stiprināšanā.

Jaunais kompaktais krosovers savu pirmizrādi piedzīvos 18. maijā Stokholmā. Tā iznākšana tirgū tiek plānota 2017. gada otrajā pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu