Teju puse Skotijas vēlētāju negrib jaunu neatkarības referendumu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Gandrīz puse Skotijas vēlētāju negrib jaunu referendumu par reģiona neatkarību no Lielbritānijas, liecina pētījumu centra «YouGov» laikrakstā «The Times» piektdien publicētā aptauja.

Aptaujas rezultāti arī liecina, ka gaidāmajās vēlēšanās konservatīvie Skotijā izcīnīs vairāk vietu, nekā pēdējās pāris desmitgadēs.

Kā ziņots, Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja izlēmusi izsludināt 8.jūnijā pirmstermiņa vēlēšanas, lai iegūtu spēcīgāku mandātu sarunās ar Eiropas Savienību (ES) par valsts izstāšanos no bloka un mazinātu opozīcijas, tostarp Skotu Nacionālās partijas (SNP), ietekmi.

«YouGov» aptauja liecina, ka atbalsts SNP un Skotijas pirmajai ministrei Nikolai Stērdženai ir krities.

Stērdžena aizstāv domu par vēl viena neatkarības referenduma nepieciešamību, jo jūnijā notikušajā «Breksita» referendumā vairums skotu balsoja par palikšanu ES.

SNP piedāvājusi atkārtotu neatkarības referendumu sarīkot laikā no 2018.gada rudens līdz 2019.gada pavasarim.

Taču «YouGov» aptauja liecina, ka 49% skotu nevēlas šādu referendumu. Aptuveni 37% skotu atbalsta šo ideju, bet 14% nav viedokļa.

Lai gan konservatīvo popularitāte Skotijā pieaugusi, SNP vēl arvien būs lielākā partija, kas pārstāv Skotiju Lielbritānijas parlamentā, kur no 650 vietām 59 atvēlētas Skotijai.

Aptauja liecina, ka SNP izcīnīs 49 no šīm 59 vietām, bet konservatīvie varētu iegūt astoņas vietas, septiņas atņemot SNP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu