Ceļvedis: Galaktikas sargi, BG, dejas diena, valpurģi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šīs brīvdienas noteikti paliks atmiņā, jo divu dienu vietā mums iekritušas veselas trīs (arī pirmdiena, 1. maijs - starptautiskā strādnieku solidaritātes diena) izklaides iespējas patiešām ir plašas! Uz lielā ekrāna iznāk ilgi gaidītais komiksu grāvējs «Guardians of the Galaxy Vol. 2» (Galaktikas sargi: 2. daļa), sestdien visā Latvijā dažādi Dejas dienas pasākumi, galu galā ar laiks kļūs siltāks, un var doties apceļot dzimto zemi.

Valpurģu nakts

Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

Arī Tērvetes dabas parkā 30. aprīlī norisināsies pasākums «Valpurģu nakts pavasarīgās mistērijas», kurā paredzēti muzikāli priekšnesumi un uguns šovs.

Austrumu ēdieni Kalnciema kvartālā

Foto: publicitātes

Brīvdabas muzejs atklās vasaras sezonu

Foto: publicitātes

Kritiskās masas velobrauciens

1. maijā 13.00 no Dailes teātra Rīgas ielās dosies grandiozais Kritiskās masas brauciens, kurā ik gadu tūkstoši riteņbraucēju dodas, lai kopīgi svinētu dzīvi un pavasari, kā arī atgādinātu politiķiem, ka Rīgā ļoti nepieciešama nevis bezmaksas zupa un solījumi, bet gan ērta un droša veloinfrastruktūra, kas piemērota ikvienam, gan pašiem mazākajiem, gan visvecākajiem.

Lido zivis Kuldīgā

Sestdien, 29. aprīlī, visi ceļi vedīs uz Kuldīgu, kur no 11.00 jau trīspadsmito reizi ar vērienīgu palu šovu «Lido zivis Kuldīgā» atklās vasaras tūrisma sezonu. Daudzveidīgajā pasākuma programmā kaut ko sev interesējošu atradīs ikviens. Paralēli pasākumam ikviens tā dalībnieks varēs baudīt unikālus dabas skatus, vērojot vimbu augstlēkšanas paraugdemonstrējumus pie Eiropas platākā ūdenskrituma – Ventas rumbas.

DEJA

Divas dienas - 29. aprīlī un 30. aprīlī tiks svinēta UNESCO starptautiski atzītā Dejas diena, kur par galvenajiem izteiksmes līdzekļiem atkal kļūs ķermeņa kustības un visa uzmanība tiks koncentrēta dejai Latvijā. Plašāka informācija mājas lapā.

dejasdiena.lv

KONCERTI

«Sinfonietta Rīga» un Herliņš

Foto: publicitātes

Deniss Paškevičs ieskandinās džeza klubu Vecrīgā

Foto: publicitātes

«Melnajā piektdienā» melodiskie zviedru metālisti «Dark Tranquillity»

28. aprīlī plkst.20 klubā «Melnā piektdiena» ar jaunā albuma atbalsta tūri viesosies Zviedru grupa «Dark Tranquillity».

Citi koncerti piektdien:

19.00 Kandavas kultūras namā grupas «Otra puse» un Antras Stafeckas koncerts «Es Tev»;

19.00 Ādažu kultūras centrā Jāņa Stībeļa labāko dziesmu koncerts «Sajūti!»;

19.00 Bauskas pilī Igo koncerts «Suns ar tevi»;

19.00 Vidzemes koncertzālē «Cēsis» koncertizrāde «Latgales gredzens». Piedalās: Latvijas Radio koris, Latgales muzikantu grupa;

19.00 koncertzālē «Valmiera» grupas «The Sound Poets» akustiskais koncerts «Joprojām»;

19.00 Dobeles pilsētas kultūras namā Ievas Sutugovas debijas albuma «Stāsti» koncerts;

20.00 koncertbārā «Laternu stundā» grupu «Bermudu divstūris», «A-Europa» un DJ R. Lejasmeiera koncerts.

LSO noslēgs sezonu ar pēdējo koncertu Atvara Lakstīgalas vadībā

Foto: publicitātes

Dzintaros franču džeza dziedātāja no Ņujorkas Sirila Emē

29. aprīlī plkst. 19 pasaules turnejas ietvaros ar vienīgo koncertu Dzintaru koncertzālē uzstāsies franču džeza dziedātāja no Ņujorkas Sirila Emē (Cyrille Aimée) ar grupu. «Satriecoši radoša... ar izcilu skanējumu, svaigām idejām un nevainojamu ritmu, viņa godā tradīciju, neieslīgstot pagātnes valgos,» tā par dziedātāju raksta «The Wall Street Journal».

Imani (Palladium. 29. aprīlis)

Foto: publicitātes

Citi koncerti sestdien:

15.00 Latvijas Nacionālajā operā un baletā koncerts «Atklājot Amerikas». Piedalās: D. Ozoliņa, G. Paula, M. Circenis, I. Krūskops, A Egliņa; 16.00 un

19.00 Jelgavas kultūras namā grupas «The Sound Poets» akustiskais koncerts «Joprojām»;

18.00 Jēkabpilī, Krustpils kultūras namā Aijas Andrejevas jaunā koncertprogramma «Ceļojums pie sevis»;

18.00 Latgales vēstniecībā «Gors» koncertspēle «Es šonakt būšu laimīgs!». Ielūdz B. Sipeniece-Gavare, U. Marhilevičs, N. Jakušonoks. Viesi: brāļi Puncuļi, «Laimas Muzykanti», A. Bait acis, Tihovsku ģimene, Inga un Normunds u. c;

18.00 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» sezonas noslēguma koncerts. Piedalās: LSO, dir. A. Lakstīgala, A. Lundins (vijole, Krievija). Programmā: L. van Bēthovens, Koncerts vijolei un orķestrim Remažorā, op. 61, G. Mālers, Piektā simfonija;

18.00 «Arēnā Rīga» lielkoncerts «Trejdeviņi gaismas tilti». Piedalās: Rīgas izglītības iestāžu bērnu un jauniešu tautas deju kolektīvi;

19.00 Daugavpils Kultūras pilī Intara Busuļa koncerts «Nākamā pietura»;

19.00 Mazmežotnes muiža grupas «Otra puse» un Antra Stafeckas koncerts «Es tev»;

1. rokkafejnīcā igauņu blūzmenis Andres Roots un Jānis Vanadziņš

Foto: publicitātes

«Very Cool People» jauns albums

Pašmāju fankmūzikas grupa «Very Cool People» 30. aprīlī bezmaksas koncertā «Rīga TV24» studijā, Blaumaņa ielā 24, prezentēs savu jauno albumu «Heya Some Kind of Fish! We Don’t Know The Name Of This Fish In English, But In Latvian It Is Vimbas».

Daumanta Kalniņa Kvinteta koncerts

Foto: publicitātes

1. maijs

1886. gada 1. maijā sākas oficiālā kustība, kas kļūs par iemeslu 1. maija svinībām. Latvijā 1. maijs ir ne tikai Darba svētki, bet arī Latvijas Republikas Satversmes sasaukšanas diena. Taču lielākajā daļā pasaules, 1. maijs ir starptautiskā strādnieku solidaritātes diena.

Dimitera jubilejas koncerts

Pazīstamais dziesmu rakstnieks Kaspars Dimiters 1. maijā svin apaļu jubileju - 60. Šim notikumam par godu tiek rīkots īpašs jubilejas koncerts Cēsu pilsdrupās (plkst. 15), kā arī izdota dzejoļu grāmata «Ielūgums uz dzīvi» un 100 dziesmu digitāls albums.

«Arēnas Rīga» amfiteātrī Grebenščikova koncerts

Foto: publicitātes

MĀKSLA

Romans Suta

Foto: publicitātes

Tikšanās ar Džemmu Skulmi

Andreja Upīša memoriālajā muzejā Brīvības ielā 38–4, 28. aprīlī plkst. 17 notiks saruna ar mākslinieci Džemmu Skulmi. Tikšanās papildinās izstādi «Oto Skulme. Andrejs Upīts. «1905.»». Izstāde, kurā eksponētas Oto Skulmes veidotās dekorāciju un kostīmu skices Andreja Upīša lugas 1940. gada iestudējumam Dailes teātrī, būs aplūkojama vēl mēnesi.

Lilastes pludmalē notiks mākslas dienu akcija «Piejūras gars»

Lilastes pludmalē 29. aprīlī plkst.17 norisināsies mākslas dienu akcijas «Piejūras gars» atklāšana, mākslinieku apbalvošana un sarunas par mākslu. Pasākuma laikā gleznotājs un Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs, gleznotāja Sandra Krastiņa un gleznotājs, Jaņa Rozentāla mākslas skolas vadītājs, Jānis Dukāts dalīsies savās pārdomās par aktuālo mākslas jomā Latvijā. Sarunu vadīs grafikas dizaineris, mākslas kritiķis, kurators un žurnālists Jānis Borgs.

KINOTEĀTROS

No piektdienas, 28. aprīļa, lielie kinoteātri sāks izrādīt vairākas jaunas filmas. «Galaktikas sargi: 2. daļa», «Lodes pa gaisu!» un «Zudusī pilsēta Z».

«Kino Bize» notiks Rīgas Pasaules filmu festivāls

Ar vizuāliem pētījumiem par pasaules daudzveidību līdz 30. aprīlim Rīgā, kinoteātrī «Kino Bize» ceturto reizi norisināsies Rīgas Pasaules filmu festivāls. Festivāla ietvaros četru dienu filmu programmā tiks izrādītas plaša spektra dokumentālās-etnogrāfiskās filmas un notiks sarunas ar filmu veidotājiem.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

www.tvnet.lv/izklaide/afisa

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu