Ziemeļvalstis un Baltijas valstis uzsāks sadarbību 5G tīklu attīstībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Ziemeļvalstis un Baltijas valstis uzsāks sadarbību 5G tīklu attīstībā, to izstrādes gaitā veicot kopīgus pētījumus un pārbaudes, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Plānots veicināt 5G tīklu agrīnu izvietošanu reģionu lielākajās pilsētās un galvenajās transporta infrastruktūrās, kā arī enerģijas, veselības aprūpes, lauksaimniecības, rūpniecības, viedo pilsētu un sabiedrības drošības veicināšanas sektoros.

Lai veicinātu digitālās nozares attīstību un nodrošinātu efektīvus pakalpojumus iedzīvotājiem, nepieciešams veikt novērtējumus «5G» pakalpojumos sabiedrības aizsardzības un katastrofu seku likvidēšanas, inteliģentās transportu sistēmas un viedās pilsētas jomā, norāda VARAM.

Kā iepriekš ziņots, VARAM valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos Edmunds Beļskis 25.aprīlī Ziemeļvalstu - Baltijas ministru digitalizācijas konferences laikā parakstīja deklarāciju par reģiona lomas stiprināšanu digitālajā vidē.

Deklarācijas mērķis ir stiprināt Ziemeļvalstu un Baltijas valstu potenciālu digitālajām pārmaiņām valsts un sabiedrības līmenī, īpaši attīstot pārrobežu e-pakalpojumus publiskajā sektorā. Parakstītā deklarācija paredz attīstīt e-pārvaldi, sekmēt uzņēmēju digitalizācijas konkurētspēju un paātrināt digitālā vienotā tirgus principu ieviešanu Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu