«ABLV Bank» valde pārvēlēta esošajā sastāvā uz pieciem gadiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

AS «ABLV Bank» padome ir pārvēlējusi bankas valdi esošajā sastāvā uz jaunu piecu gadu pilnvaru termiņu - līdz 2022.gada 1.maijam, teikts bankas paziņojumā.

Bankas valdē atkārtoti ievēlēti valdes priekšsēdētājs, izpilddirektors Ernests Bernis, valdes priekšsēdētāja vietnieks, izpilddirektora vietnieks Vadims Reinfelds, valdes loceklis, atbilstības direktors Aleksandrs Pāže, valdes loceklis, IT direktors Rolands Citajevs, valdes loceklis, risku direktors Edgars Pavlovičs, valdes loceklis, finanšu direktors Māris Kannenieks un valdes loceklis, operāciju direktors Romans Surnačovs.

Bankas esošā valdes sastāva pārvēlēšanu amatā uz jaunu pilnvaru termiņu atbalstījusi arī Eiropas Centrālā banka.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «ABLV Bank» pagājušajā gadā strādāja ar peļņu 79,337 miljonu eiro apmērā, kas ir par 14,9% vairāk nekā 2015.gadā.

«ABLV Bank» aktīvi 2016.gada 31.decembrī bija 3,85 miljardi eiro, kas ir par 21,9% jeb 1,078 miljardiem eiro mazāk nekā 2015.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 4,928 miljardu eiro apmērā.

Pēc aktīvu apmēra «ABLV Bank» ir otra lielākā banka Latvijā.

2016.gada 31.decembrī bankai bija 138 akcionāri ar balsstiesībām. Bankas lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei – uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,55% no bankas pamatkapitāla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu