Lepēna atkāpjas no Nacionālās frontes vadītājas amata

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prezidenta amata kandidāte Marina Lepēna pavēstījusi, ka atkāpjas no galēji labējās Nacionālās frontes līderes posteņa, vēsta BBC.

Lepēna savu rīcību Francijas televīzijai skaidrojusi ar nepieciešamību «būt pāri partiju apsvērumiem». Tāpat viņa norādījusi, ka Francija tuvojas «Izšķirošam brīdim».

Svētdien notikušajā Francijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā centrists Emanuels Makrons saņēmis 24,01% balsu, bet galēji labējās Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna - 21,3%, liecina balsojuma galīgie rezultāti.

Konservatīvais Fransuā Fijons ierindojies trešajā vietā ar 20,01%, bet viņam seko komunistu atbalstītais Žans Liks Melanšons ar 19,58%.

Prezidenta vēlēšanu otrā kārta notiks 7.maijā, un tajās startēs Makrons un Lepēna.

Francijā svētdien notika prezidenta vēlēšanu pirmā kārta, kas tika rīkota pastiprinātos drošības apstākļos, reaģējot kārtējo islāma ekstrēmistu uzbrukumu, kas vēlēšanu priekšvakarā notika Parīzes centrā.

Kopumā vēlēšanās startēja 11 kandidāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu